Fra bitre fiender til bestevenner

Blir Mitt Romney visepresident for McCain?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For to måneder siden lå de i bittert hatoppgjør mot hverandre. De kranglet om hvem som kunne redde økonomien, hvem som var den sanne republikaner og hvem som var den nye Ronald Reagan.

Nå reiser de rundt sammen for å samle inn penger til John McCains bunnskrapte valgkampkasse.

Derfor spør alle seg om Mitt Romney blir McCains visespresident og støttespiller i kampen mot Barack Obama eller Hillary Clinton.

- Jeg setter stor pris på hans råd. Han har skaffet seg en viktig posisjon i det republikanske partiet. Vi er samlet - vår jobb er å revitalisere partiet - og jeg tror guvernør Romney kan spille en viktig rolle i det, sier John McCain nå, i en langt hyggeligere tone enn tidligere, skriver Los Angeles Times.

Etter et lite avbrekk fra valgkampen, fortalte en solbrun Mitt Romney til Fox News at han ville føle seg beæret over å bli McCains visepresident.

I går reiste Romney med McCain til den tidligere OL-byen Salt Lake City. Dette er kjent territorium for Romney. Hans familie har røtter i Utah og har bodd der i mange år.

Romney er også mannen som reddet OL fra å bli en økonomisk katastrofe.

Da Romney fortsatt var med i valgkampen samlet han inn 6,3 millioner dollar i Utah, McCain bare 200 000 dollar i samme stat, skriver The Washington Post.

Mens demokratene Barack Obama og Hillary Clinton gjør seg klar til slaget i Pennsylvania 22.april, gjør McCain forberedelser til selve presidentvalgkampen.

SKAL VI VÆRE VENNER?: Før Mitt Romney trakk seg, var han og John McCain bitre fiender. Nå reiser de rundt for å samle inn penger til McCain valgkamp. Foto: AP Photo/Mary Altaffer/SCANPIX
SKAL VI VÆRE VENNER?: Før Mitt Romney trakk seg, var han og John McCain bitre fiender. Nå reiser de rundt for å samle inn penger til McCain valgkamp. Foto: AP Photo/Mary Altaffer/SCANPIX Vis mer

Arizona-senatoren sliter med å skaffe oppmerksomhet og penger til sin valgkamp. I februar samlet McCain inn 11 millioner dollar. Barack Obamas kampanje fikk inn 55 millioner dollar.