Fra Bollywood til Hollywood

Negar Khan (21) har slått gjennom som skuespiller i Bollywood, men nå skal hun «vinne» Hollywood.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Negar Khan har skapt furore i den indiske filmbransjen, blitt kastet ut av Bollywood og vist puppene sine under et moteshow i Oslo.

Den norsk-iranske skuespilleren, modellen og sangeren, er mer ettertraktet enn noen gang.

-  Jeg har gjort så enorm suksess i utlandet. Det er egentlig helt fantastisk. Alt har gått så fort. Det er jo bare to år siden jeg flyttet til Bollywood.

Negar Khan sang og danset seg gjennom oppveksten på Skøyen i Oslo. Sitt første modelloppdrag fikk hun som 12-åring da hun promoterte et hårprodukt for Finesse.

RASK SUKSESS: Da Negar flyttet til Australia for å studere, planla hun å gjøre karriere innen markedsføring. I studietida fikk hun mange indiske venner og ble igjennom dem introdusert for en verden hun likte. Hun forsto at markedet i Bollywood var stort og pakket like godt sakene sine og dro.

-  Mange av mine venner i studietida var indiske. Av en eller annen grunn følte jeg at jeg fikk mer oppmerksomhet av dem enn av andre.

Jeg har hele tida visst hva jeg kan og tenkte at jeg med min bakgrunn hadde noe spesielt å tilby den indiske filmhovedstaden. Dans- og dramalæreren min sa jeg burde satse på film, at jeg hadde et stort talent. Men det var et stort skritt å ta. Å skulle satse på en karriere i et fremmed land og spesielt i en så krevende bransje. Men jeg var uredd og selvsikker, så jeg lærte meg hindu og krysset fingrene.

Det gikk ikke lang tid fra hun ankom landet til hun hadde fått sine første oppdrag som danser i musikkvideoer, sanger på filmpromoer, og til slutt som hovedrolleinnehaver i glamorøse filmer - Bollywood-style.

STØTTER: Mamma Peri (37) er med datteren sin på alle show og intervjuer i Norge. Foto: Frank Karlsen
STØTTER: Mamma Peri (37) er med datteren sin på alle show og intervjuer i Norge. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Hun jobbet hardt, men levde et liv preget av premierefester, og luksus. Hun ble invitert ut av prominente indere, politikere og store filmstjerner, og hun elsket smaken av suksess.

-  Ja, jeg har vel vært med på litt av hvert.

For første gang under intervjuet tar hun en liten pause.

-  Det er en tøff bransje, skjønner du. Jeg var på en måte klar når jeg kom til Bollywood. Jeg mener, jeg hadde noe erfaring som skuespiller og visste hva jeg drev med. Jeg var den nye hotte jenta. Jeg kunne velge og vrake fra første stund. Og slike ting skaper sjalusi. Etter en liten stund begynte ting å skje. Jeg merket misunnelsen og følte at folk prøvde å presse meg ut av landet.

MANNEN VAR HOMOFIL: Men mens mange ting foregikk bak kulissene, ble Negar, forelsket, i hvert fall litt. Hun traff den ettertraktede skuespilleren Sahil Khan. Etter en tids bekjentskap giftet de seg.

-  Jeg kjente Sahil godt da vi giftet oss. Trodde jeg i alle fall. Men ryktene om hans, ja, hva skal jeg si, legning, begynte å gå. Jeg nektet å tro på det. Min mann kunne da ikke være homofil.

Negar visste at Sahil hadde en mannlig venn i London som sendte ham gaver; smykker og undertøy, men lukket nok en gang øynene så godt hun kunne.

-  Var ikke det litt naivt?

-  Kanskje. Jeg konfronterte ham, og han nektet naturligvis for at noe foregikk. Hun ser ned og man skjønner at hun er både flau og trist over det hun så forteller.

-  Ja, jeg gidder ikke å si så mye mer enn at vi var på filminnspilling i Italia og da jeg en dag fikk en uventet pause, valgte jeg å dra til hotellrommet vårt for å overraske ham. Ja, da kan du vel tenke deg resten selv. Han lå nå der, sammen med en mann. Det var så ydmykende. Jeg falt helt sammen. Nå er vi skilt.

SJALUSI: Negar titter bort på moren sin Peri (37), som alltid følger sin datter under intervjuer og show i Norge. Det er tydelig at både hun og mor synes det har blitt nok snakk om Negars ekteskap. Hun fortsetter:

-  Jeg var fryktelig langt nede etter dette, men fant trøst i jobben. Men jeg merket at noe var på ferde. En dag sa en produsent: «Negar, you have a lot of enemies in this industry». Under et prosjekt tok jeg meg faktisk i å lure på om jeg kom til å overleve filminnspillingen. Det er helt ville tilstander.

-  Og det skyldes bare sjalusi?

-  Ja, det gjør det.

Så en dag i februar blir Negar kastet ut av India. Hun blir regelrett satt i en bil, kjørt til flyplassen og bedt om å holde seg langt unna.

-  Jeg var i sjokk. En kvinnelig vakt på flyplassen dro meg i håret og fiket til meg. Jeg vet fremdeles ikke hva bakgrunnen for dette var, men jeg har fått høre at det kan ha noe å gjøre med en mektig indisk politiker. Han skal ha bedt meg på middag et par ganger, og fikk nei. Det var tydeligvis nok.

NORSK PRESSE: Og først da begynte den norske pressen å skrive om henne. Om den ukjente norske stjernen som hadde blitt kastet ut av India.

Men stormen var langt fra over. Under et moteshow i Oslo mistet hun bikinioverdelen og blottet dermed puppene sine til et sjensasjonslystent pressekorps. Mamma Peri ser alvorlig ut.

-  Det ble litt oppstyr, men jeg og min familie er stolte av Negar uansett hva hun gjør. I sommer opptrådte hun i Dubai, hvor 7000 fans gikk av hektene. Negar måtte ha 86 vakter for å beskytte henne. Hun gestikulerer og nærmest hopper i stolen.

-  Fra Bollywood til Hollywood. Det er nok slik det blir, hvis jeg får det slik jeg vil.

POSERER: Negar Khan sammen med Bollywood-stjernen og eksmannen Sahil Khan.
BIKINI-SHOW: Negar Khan på et av mange opptredener på catwalken.
STJERNE: Norsk-iranske Negar Khan har opplevd mer enn de fleste. Hun er stor stjerne i Bollywood, men vil til Hollywood.