Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fra bomber til festningsmiddag

Forsvarskomiteens leder Marit Nybakk (Ap) hadde ingen problemer med å nyte god mat i forsvarsomgivelser etter Norges første bombetokt siden 2. verdenskrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld hadde nemlig forsvarsminister Kristin Krohn Devold invitert Stortingets forsvarskomité og forsvarstopper i embetsverket til sin årlige middag på kafé Festningen ved Forsvarsmuséet på Akershus festning.

- Det er kanskje en riktig dag å ha denne middagen på, tross alt. For her er det mange viktige personer, som gir mulighet til å diskutere store saker, sa komitéleder Marit Nybakk før hun forsvant inn i finstasen.

Vil ikke spekulere

Hun har tillit til at de norske F-16-flyene har bombet riktig mål, og vil ikke spekulere over hvem som egentlig er rammet av bombene.

Bare SVs medlem av komiteen, Kjetil Bjørklund, var bekymret:

- Jeg er bekymret for hvem som ble truffet av bombene. Vi vet veldig lite foreløpig. Altfor lite.

Bjørn Hernæs (H) hadde denne kommentaren:

- Bombing er en beklagelig måte å løse problemer på, men jeg skjønner likevel ikke dramatikken rundt de to bombene som skal være sluppet fra et norsk F-16-fly.

Åse Wisløff Nilssen (KrF), nestleder i komiteen, svarte slik:

- Jeg regner med at vi får vite mer detaljer om hva som skjedde. Men jeg legger til grunn at de som ga ordre til bombing var klar over hva som skulle bombes.

- Trygg

Per Roar Bredvold (Frp) sier han er trygg på at operasjonen ble gjennomført innenfor mandatet. Det samme er Gunnar Halvorsen (Ap):

- Jeg håper at de traff det de skulle, sier han.

Også Åge Konradsen (H) føler seg helt trygg på at både bombingen og prosedyrene i forkant skjedde i tråd med de retningslinjer som er gitt fra norsk side.

- Vi må i hvert fall ikke kritisere de norske mannskapene. De gjør en kjempejobb, sier han. Også Leif Lund (Ap) og Per Ove Width (Frp) sier de er trygge på at bombingen skjedde i tråd med forutsetningene for Norges nærvær.

TRYGG: Leder av forsvarskomiteen, Marit Nybakk, syntes det var greit at komiteen møtte forsvarsministeren og toppene i Forsvarsdepartementet til middag like etter at de første norske bombene falt i Afghanistan.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media