Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fra «Borettslaget fra helvete» til «Borettslaget på solsiden»

Vill jubel da nesten alle stemte fram nytt styre i Nedre Haugen Borettslag i Oslo i kveld.

RØDT FLERTALL: Det nye foreslåtte styret med Tore-Jan Øvsthun i spissen ble valgt med soleklar margin under generalforsamlingen i går. Nå krever det nye styret at kallenavnet til borettslaget skal omdøpes. Foto: Jacques Hvistendahl
RØDT FLERTALL: Det nye foreslåtte styret med Tore-Jan Øvsthun i spissen ble valgt med soleklar margin under generalforsamlingen i går. Nå krever det nye styret at kallenavnet til borettslaget skal omdøpes. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): - Nå må dere i Dagbladet omdøpe nabolaget vårt fra «Borettslaget fra helvete» til «Borettslaget på solsiden»! anmoder den nyvalgte styreformannen i Nedre Haugen Borettslag i Oslo, Tore-Jan Øvesthun.

Dagbladet beskrev tilbake i 2007 det konfliktfylte borettslaget på Furuset som «Borettslaget fra helvete». I kveld ble det tent et håp om at konfliktene snart skal være over. I kveld var det ekstraordinær generalforsamling og valg av nytt styre.

Av de 258 andelseierne i borettslaget, møtte hele 226 stemmeberettigede opp i samlingssalen på Haugen skole. Overveldende 205 av dem jublet fram et nytt styre. 18 personer så helst at det gamle styret med den nå avgåtte styrelederen Anita Horn skulle fortsette. Tre personer valgte ikke å stemme.

- Blir en stor jobb
- Dette handler om beboerne og at eiendommene deres ikke skal legges ut for tvangssalg. Arbeidet med det begynner i morgen, sier Øvesthun til Dagbladet etter valgseieren.

Andelseierne i Nedre Haugen borettslag risikerer å miste eierskapet til leilighetene fordi styret nektet å innfri et lån på over 60 millioner kroner til Norges største eiendomsforvalter, OBOS. Ifølge det nye styret har de fått garantier om at dette skal stanses i morgen.

- I tillegg må vi sette oss inn i alle sakene og få oversikt over hva som må gjøres. Det blir en stor jobb, men akkurat nå er vi opptatt at det skal skapes harmoni og at det blir stille i borettslaget igjen, sier styrelederen, og kommer med følgende oppfordring til sin «motstander» Anita Horn:

- Nå ønsker jeg et godt samarbeid med det gamle styret og en myk overgang videre, sier han.

Og Anita Horn svarer følgende på oppfordringen.

- Jeg er trygg på den nye styrelederen og jeg ønsker å samarbeide, sier Horn.

Satser på salg
Dagbladet har flere ganger skrevet om samboerparet Lisbeth Berg (22) og Thomas Haugeland (22). De ønsker å selge leiligheten deres i borettslaget, noe som har vært vanskelig den siste tiden. Nå har de et håp om at det skal gå i orden.

- Dette var deilig! Nå vil det forhåpentligvis ordne seg med alt, sier samboerparet.

De stemte begge for et nytt styre og har tro på de nyvalgte.

- Nå må det bli slutt på truslene og den dårlige stemningen. Vi satser på visninger snart, men er klar over at dette kan ta tid, sier paret.

MÅTTE GÅ: Med bare 18 stemmer i sin favør måtte styreleder Anita Horn og resten av styret gå i går. Foto: Jacques Hvistendahl
MÅTTE GÅ: Med bare 18 stemmer i sin favør måtte styreleder Anita Horn og resten av styret gå i går. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media