Bekreftes til Dagbladet

Fra Brann til Jonas: Ny topp i regjering

Tidligere Brann-profil Erlend Hanstveit blir ny statssekretær for kulturministeren. LO-leder Peggy Hessen Følsvik jubler: - Et kupp for Jonas, sier hun til Dagbladet.

FRA BRANN TIL STØRE: Erlend Hanstveit blir ny statssekretær. Han kommer fra jobben som leder i NISO. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
FRA BRANN TIL STØRE: Erlend Hanstveit blir ny statssekretær. Han kommer fra jobben som leder i NISO. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det får Dagbladet bekreftet.

Han tar dermed den utradisjonelle karriereveien fra SK Brann, via spillerorganisasjonen NISO, og inn i maktens korridorer i Oslo.

- Det er en av våre aller beste vi nå gir videre til regjeringen. Jonas har rett og slett gjort et kupp. Erlend kan idrettspolitikk og vil passe perfekt til denne jobben, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik i en kommentar til Dagbladet.

Hanstveit blir statssekretær for kulturminister Lubna Jafferey (Ap).

- Erlend er fotballtrener for barn, han har jobbet mye med frivillighet, han har et hjerte for like muligheter og er opptatt av felleskapet.At han i tillegg kjenner godt til fagbevegelsen og har lang erfaring fra å lede NISO er en bonus når han nå skal inn i en krevende jobb, fortsetter Følsvik.

Jaffery overtok jobben som kulturminister da Anette Trettebergstuen gikk av som følge av håndtering av habilitet i juni i år.

- Jeg er sikker på at Erlend vil tilføre denne regjeringen en X-faktor som kan løfte laget og synliggjøre at regjeringens politikk løfter de mange og ikke de få, sier LO-lederen videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.