Fra Cruella de Vil til Minni Mus over natta

Kristin Halvorsens skovalg fra oppvaskmøtet fredag til dagen hun selv skulle holde sin siste tale som SV-leder, taler for seg.

SKOSKIFTE: Det var både et tydelig skoskifte og et merkbart taktskifte da Kristin Halvorsen gikk fra å være en av Audun Lysbakkens nærmeste støttespillere under oppvaskmøtet i landsstyret fredag til da hun skulle takke for seg som SV-leder etter 15 år ved roret.
SKOSKIFTE: Det var både et tydelig skoskifte og et merkbart taktskifte da Kristin Halvorsen gikk fra å være en av Audun Lysbakkens nærmeste støttespillere under oppvaskmøtet i landsstyret fredag til da hun skulle takke for seg som SV-leder etter 15 år ved roret. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): En skarpskodd Kristin Halvorsen møtte pressen fredag kveld for å slå fast at Audun Lysbakken fortsatt var partiets eneste lederkandidat. Til lørdagens avskjedstale hadde den populære partilederen byttet ut svarte støvletter med småsko med røde sløyfer.

Cruella de Ville På beina var det ingen tvil om hva slags rolle Kristin Halvorsen mente hun hadde fredag. I det som aller best kan beskrives som et skopar tegneseriefiguren fra Disney-filmen «101 Dalmatinere», Cruella de Vil ville misunt henne.

- Det har vært en god debatt på dagens møte. Vi har kommet opp med en løsning der Audun i morgen får ekstra tid for å forklare seg for landsmøtet, konkluderte Kristin Halvorsen bestemt fredag etter et fem timer langt landsstyremøte.

Nye avsløringer Ikke bare skulle hun beskytte den nye lederens gode navn og rykte fredag. Partiets intergritet står på spill. Da hjalp det heller ikke at NRK og VG kunne avsløre at hun selv og Bård Vegar Solhjell trolig har brutt regjeringens økonomiske reglement da de ga penger til Eddie Eidsvågs «Pøbelprosjekt».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer