Fra denne brua har 1090 mennesker mistet livet

Men nå er «Dødsbrua» blitt livets bru.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sør-Korea topper selvmordsstatistikken i land som er med i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).

Brua Mapo går over Han River i Seoul og er spesielt utsatt for å bli brukt i slike sammenhenger. Brua blir derfor kalt «dødsbrua» på folkemunne.

1090 mennesker har mistet livet fra denne brua som er 2,2 kilometer lang.

Lyser opp brua Nå har forsikringsselskapet Samsung Life Insurance gått sammen med markedsføringsselskapet Cheil Worldwide for å kjempe mot statistikken, med støtte fra staten.

Lys med bevegelsessensorer har blitt innstallert i rekkverket, slik at lyset følger personen hele veien over brua.

I tillegg er det inspirerende bilder av glade mennesker.

«Hvis du har noe på hjertet, hvorfor ikke snakke med oss? Vi er alltid her for deg», er ord som også blir lyst opp på veien over brua.

Se video av hvorfor og hvordan brua ble til øverst i saken.

Prisvinnende kampanje Målet med kampanjen er å få alle mennesker over på den andre siden av brua.

«Bridge of Life» har vunnet to Lion-priser ved festivalen for kreativitet i Cannes i år, ifølge USA Today.

Vil få folk til å åpne seg Rundt 100 personer har forsøkt å begå selvmord fra brua de siste fem årene. Omlag halvparten overlevde. Selv om dette er én av 31 buer over elva, er denne ofte valgt, ifølge nettstedet Theworld.org

- De fleste som begår selvmord gjør det fordi de har problemer med å kommunisere og føler seg isolert. Brua vil få mennesker til å føle at de er ønsket og dette vil få dem til å åpne seg, sier Park Young-ki ved gruppa for selvmordsforebygging i Korea til nettstedet.

Ikke fokus i Norge Sjefpsykolog ved Diakonhjemmet sykehus og forsker ved Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging (NSSF), Fredrik Walby, mener denne type forebygging blir vanskelig å gjennomføre i Norge.

- Det forutsetter at det er mange folk på ett sted. Vi har mange bruer, fjell og bygninger i dette landet. Det er uansett ikke veldig mange hopp i Norge, sier Walby til Dagbladet.

Det er få «hot spots» i Norge og de kan ikke sammenlignes med for eksempel brua Mapo.

- Forebygging ved å hindre tilgang er generelt noe vi har stor tro på. Vi har gjort mye i Norden når det gjelder medisiner og skytevåpen, for eksempel. Vi har ikke så stor tro på høydesikring, sier sjefpsykologen.

Vil bygge om flere bruer Kampanjevideoen viser suksessen bak brua som åpnet i september i fjor.

Det gjennomsnittlige antallet på selvmord har gått ned 77 prosent og ifølge Samsung Life Insurance har de store planer om å bygge om flere utsatte bruer.