Fra denne bua opererer selskapet som kjøpte sju norske marineskip til en krigsherre i Nigeria

Nå er de sentrale i en flernasjonal korrupsjonsetterforskning.

ØDE: På dette jordet, bak campingvogna, ligger brakkebygget som angivelig huser selskapskontorene til CAS Global, stråselskapet som kjøpte sju norske krigsskip og videreformidlet dem til en nigeriansk krigsherre. Her nekter de all kjennskap til saken. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ØDE: På dette jordet, bak campingvogna, ligger brakkebygget som angivelig huser selskapskontorene til CAS Global, stråselskapet som kjøpte sju norske krigsskip og videreformidlet dem til en nigeriansk krigsherre. Her nekter de all kjennskap til saken. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SURREY (Dagbladet): Det britiske stråselskapet er nå sentralt i en flernasjonal korrupsjonsetterforskning, etter at to briter og en offiser fra Vestfold ble arrestert tidligere denne uka.

De to britene tilknyttet selskapet CAS Global er mistenkt for å ha betalt over en million kroner i bestikkelser til vestfoldingen i forbindelse med kjøp av sju norske demilitariserte krigsskip - som seinere havnet i den paramilitære kystvaktflåten til den beryktede nigerianske krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolo.

Men lite ved lokalene på en øde campingplass i Surrey utenfor London vitner om millionhandlene som er blitt gjennomført med det norske Forsvaret.

Jorder og hundeløp - Beklager, han er ikke inne på kontoret for øyeblikket, svarer en resepsjonist.

Hun sitter bak skranken i det brune brakkebygget på campingplassen, hvor CAS Global er registrert. Utenfor er det grønne jorder og en hundetreningsbane.

Dagbladet har spurt etter den ene korrupsjonsmistenkte briten, den 65 år gamle sjefen i CAS Global, som ble løslatt mot kausjon dagen før.

- Vet du når han kommer tilbake?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.