Fra denne senga forsvant Madeleine

Politiet røyka på åstedet og sikret ikke soverommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har frigitt det første bildet av senga der lille Madeleine McCann (4) sist sov før forsvinningen om kvelden 3. mai i år på Algarvekysten i Portugal.

Bildet er tatt inn gjennom vinduet til ferieleilighet 5A på Ocean Club i Praia da Luz. Leiligheten har vært avstengt helt til for to uker siden, melder Sky News.

Bildet viser senga som jenta sov på. Lakenet er sikret for blant annet å finne ut om jenta ble utsatt for vold i leiligheten, men dette har ikke gitt resultater så langt, skriver britiske Daily Mail.

Rommet har stått uberørt helt siden etterforskerne ble ferdige med etterforskningen i rommet.

Rekonstruksjon

Ferieleiligheten med to soverom har fungert som selve åstedet for etterforskningen som nå har holdt på i over et halvt år. Det er rommet der foreldrene Kate og Gerry McCann, ifølge dem selv, sist så deres datter, og fra hvor de meldte henne savnet.

Foreldrene spiste middag i restauranten rett ved sammen med et vennepar da hun forsvant, ifølge dem selv.

Etterforskerne har brukt lang tid på å saumfare leiligheten for spor og i forrige måned gjennomførte de en rekonstruksjon av en teori om hvordan Madeliene kan ha blitt bortført med hjelp av et teppe gjennom vinduet i leiligheten.

SIST SETT: Ifølge foreldrene Gerry og Kate McCann forsvant Madeleine fra denne senga i ferieleiligheten deres i Praia da Luz. FOTO: SCANPIX
SIST SETT: Ifølge foreldrene Gerry og Kate McCann forsvant Madeleine fra denne senga i ferieleiligheten deres i Praia da Luz. FOTO: SCANPIX Vis mer

Røyka bort bevis

Men politiet kan ha gått glipp av avgjørende spor i saken. Ifølge Daily Mail stengte ikke politiet av leiligheten med en gang.  

Ifølge avisa fikk over 50 mennesker gå gjennom den i tiden etter forsvinningen og før etterforskningen startet.

I tillegg har etterforskerne røyka i leiligheten. Analyse-eksperter har konkludert med at aske fra politibetjenters sigaretter har blitt funnet i DNA-prøver, noe som kan ha ødelagt bevis, skriver avisa.

Fra denne senga forsvant Madeleine
FORSVUNNET: Madeleine McCann (4) har vært sporløst borte siden 3. mai i år.