Fra dette asylmottaket har mer enn hver tredje asylsøker forsvunnet

301 av de 2207 asylsøkere som forsvant fra norske mottak i fjor, var barn.

SNART TOMT: Bare 76 av asylsøkerne er igjen på asylmottaket i Steinkjer i Nord-Trøndelag. Resten har forsvunnet, noe som blant annet har gjort at hotellet har vært nødt til å redusere bemanningen sin. De har fått forlenget sin avtale med UDI, foreløpig fram til 15.februar.  Foto: Steinkjersannan hotell.
SNART TOMT: Bare 76 av asylsøkerne er igjen på asylmottaket i Steinkjer i Nord-Trøndelag. Resten har forsvunnet, noe som blant annet har gjort at hotellet har vært nødt til å redusere bemanningen sin. De har fått forlenget sin avtale med UDI, foreløpig fram til 15.februar. Foto: Steinkjersannan hotell. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 17.november tok Steinkjersannan hotell i Steinkjer imot 147 flyktninger. Nå er bare 76 igjen. Åtte er hentet av politi og uttransportert. To har gitt beskjed om at de flytter. Resten har ganske enkelt forsvunnet - og mottaket aner ikke hvor de er.

- Vi kan finne en seng som er tom, eller legge merke til at de ikke møter opp på ting de normalt ville kommet til, som for eksempel pengeutdeling, sier daglig leder Trond Garberg ved hotellet.

Han kan ikke si sikkert hvor de har blitt av, men har en teori:

- Det som sies blant dem som er igjen, er at de drar nedover Europa, muligens til Tyskland. Trolig har de skjønt at det kanskje er større sjanse for at de får bli der, sier han.

Mottaket i Nord-Trøndelag er ikke alene. I 2015 forsvant 2207 personer fra asylmottak i Norge. Statistikken fra UDI viser at nesten halvparten av dem hadde vært i Norge i mindre enn tre måneder før de forsvant. 633 av disse menneskene forsvant i desember, som er måneden med klart flest forsvinninger.

Bekymret Jon-Ole Martinsen i Norsk Organisasjon for asylsøkere (Noas) er mest bekymret for det høye antallet enslige mindreårige som har kommet bort. 301 barn har forsvunnet fra norske asylmottak i året som gikk, og av disse var 73 enslige mindreårige - altså barn som har kommet til Norge uten foreldre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer