Fra Dønna til Åmål til ...?

DØNNA/ÅMÅL (Dagbladet): Bestevenninnene Marit Sørensen (17) og Trine Johansen (13) kan ha gått sine favorittskuespillere i filmen «Fucking Åmål» en høy gang: Mye tyder på at jentene er reist til Kanariøyene som søstrene Lone og Charlotte Martin (15) - med nytt utseende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ser ikke bort fra at jentene har skiftet identitet. Det er grunn til å tro at de nå kaller seg Lone og Charlotte Martin, og at de har farget håret mørkt, sier førstebetjent Svend Morten Reinertsen ved Herøy og Dønna lensmannskontor til Dagbladet.

Han understreker imidlertid at politiet holder alle muligheter åpne, og at etterforskningen fortsatt pågår i både Norge og Sverige. Politiet i byene Åmål, Linköping, Falköping og Stockholm er trukket inn i saken.

Jentene er videre etterlyst gjennom Interpol og i går kveld ble de to jentene også etterlyst gjennom flere mediekanaler i Sverige.

Det er ingen tvil om at rømningen har vært planlagt til punkt og prikke:

Bestevenninnene har tømt sparekontoene og tatt med seg 13000 kroner. Reiseruta er også detaljert skissert fram til Linköping.

Byttet navn

Dagbladet kjenner til at politiet har funnet et ark hjemme hos Marit Sørensen der navnene, Lone og Charlotte Martin er skrevet ved siden av hverandre. På arket står det også skrevet to fødselsdatoer som er identiske med Trines og Marits. Forskjellen er at fødselsåret er endret til 1984 for begge to.

- Jeg har ingen anelse om hvor disse navnene kommer fra. Nå har jeg for første gang sett filmen «Fucking Åmål», og jeg kan ikke se at noen i filmen heter verken Lone eller Charlotte, sier Marits far, Arnfinn Sørensen, til Dagbladet.

I Trines almanakke er det ringet rundt Gran Canaria, der de to jentene ferierte sammen med faren til Marit i august. Jentene var overbegeistret for stedet og det er også limt inn en pesetas-seddel i dagboka til Marit.

10. november står bare følgende i dagboka hennes: «Er borte!»

Svenske gutter

På sydenturen traff venninnene to 15 år gamle svenske gutter som de ble venner med. Ifølge jentenes venninner trodde Marit og Trine at de to guttene kom fra Linköping. Det er registrert at jentene en rekke ganger har søkt på denne byen på Internett. Guttene viser seg imidlertid å være fra Falköping og i følge politiet avviser guttene at de har hatt kontakt med jentene siden sydenturen.

Arnfinn Sørensen har dessuten funnet ut at datteren har tatt med seg en guide over Kanariøyene som han kjøpte før sydenturen.

- Guiden er borte sammen med en konvolutt med reklame og kort vi fikk på Gran Canaria, sier den bekymrede faren.

Jentene hadde skrevet en liste over klær og ting de skulle ta med seg når de rømte. På lista står blant annet badetøy, bikini, solliv og hårfarge.

Papir og utskrifter

Marit hadde kastet alle papirer og utskrifter fra Internett i en plastpose som foreldrene fant og ga til politiet da de ble meldt savnet ved 22-tida onsdag 10. november.

Interpol ble kontaktet for tre dager siden, og politiet på Gran Canaria har siden vært på utkikk etter jentene, sier politiadjutant Knut Jullumstrø ved Helgeland politikammer til Dagbladet.

KOM HJEM!Hanne Gabrielsen og Marte Solfjeld og resten av klassekameratene til Trine Johansen ber henne om å komme hjem.
STAKK AV:Trine Johansen (13) og Marit Sørensen (17) rømte fra Dønna 9. november.
FUCKING ÅMÅL BY NIGHT: Politiet i Åmål har saumfart småbyen på jakt etter de forsvunne jentene.