Fra fattigkår til dynasti

Chávez-familiens vei til makten i Venezuela skjemmes av spekulasjoner om korrupsjon og nepotisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Siden nasjonalforsamlingen i Caracas i januar vedtok å tildele Hugo Chávez retten til å styre Venezuela ved dekreter de neste 18 månedene, har ord som diktator og nepotisme ofte blitt nevnt i samme åndedrag som navnet på den venstreorienterte presidenten.

I løpet av de åtte årene som har gått siden Hugo Chávez kom til presidentmakten er det ikke bare Hugo selv som har fått mer makt. Det samme har også presidentens familie, skriver avisen The International Herald Tribune.

Inntatt viktige posisjoner

I Hugo Chávez hjemby, Sabaneta, hilses besøkende velkommen av store plakater med bilde av presidenten og påskriften: «Revolusjonens vugge».

Andre steder i byen henger bilder av Hugos lillebror Aníbal, som er borgermester i Sabaneta, og faren Hugo de los Reyes Chávez, som er delstatsguvernør i Barinas.

Presidentens barndomshjem, der han vokste opp med sine to lærerforeldre, er jevnet med jorden for å gjøre plass til en burgerrestaurant i byen som har opplevd en eventyrlig økonomisk vekst de siste årene.

Og mens faren og hans fem sønner har inntatt viktige stillinger innen politikk, finansnæring og utenrikstjenesten inntar moren Elena førstesidene på avisene med sin lille puddel, designerklær og gullsmykker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer