Du leser nå Dagbladet Pluss
MÅL: Mohammed Emwazi vokste opp i en velstående familie i Vest-London, men endte opp som selve symbolet på IS' brutalitet som terrorgruppas bøddel «Jihad John». Foto: NTB scanpix
MÅL: Mohammed Emwazi vokste opp i en velstående familie i Vest-London, men endte opp som selve symbolet på IS' brutalitet som terrorgruppas bøddel «Jihad John». Foto: NTB scanpix Vis mer

Fra «flørtete og sjarmerende» til brutal terrorist

Han var mest kjent som den britiske bøddelen i finlandshette som halshogde vestlige gisler for Den islamske staten i propagandavideoer. Nå skal han selv være drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mohammed Emwazi ble født i Kuwait i 1988 og flyttet til Storbritannia i 1994. Han vokste opp i Vest-London med relativt velstående foreldre, og utdannet seg til datatekniker ved Universitetet i Westminster.

Etter utdannelsen dukket han opp på radaren til britisk politi da han i 2009 planla å reise på det han selv hevdet var en safari i Tanzania med en kompis.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer