VRAKER BILEN: En mann i New York, USA prøver å bruke sin kortsluttede bil som et skateboard. Det endre med en totalvraket bil og 13 siktelser. Video: ViralHog Vis mer

Fra full stans til totalvrak og 13 siktelser på under ett minutt

New York-mannen fikk problemer med politiet etter å ha publisert ulykkesfilm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke gikk en video av en mann med motorstans viralt. Årsaken til den enorme oppmerksomheten er at det som mistenkes å være sjåføren, selv publiserte kollisjonsvideoen på YouTube. I videoen forteller han sin plan om at han skal bruke den kortsluttede bilen som et rullebrett.

– Jeg skal skate ned åsen, sier mannen.

Se video av «skatingen» over.

Mannen mister kontroll over bilen, kastes av, og totalvraker sin kjære Honda CRX. Videoen ble populær på internett, men politiet lot seg ikke begeistre.

13 lovbrudd

Den farlige hendelsen fant sted på Bailey Creek Road. Ifølge den lokale tv-stasjonen kom ikke politiet med noen siktelser på ulykkesdagen. Seinere på dagen ble imidlertid videoen lastet opp, og det førte til en holdningsendring for politiet. TV-kanalen kan nemlig nå rapportere om at New York-politiet har sett videoen og siktet sjåføren for 13 lovbrudd.

Blant de mange lovbruddene er: falsk forklaring, uforsvarlig kjøring, bruk av mobil, kryssing av dobbel sperrelinje, kjøring med døra åpen, høy fart, og manglende bruk av setebelte. Den mistenkte skal ha blitt funnet av politiet, og venter nå på sin høring i retten.

Angrende synder

Videoen er en lang dokumentasjon på at sjåføren burde ventet på hjelp, i stedet for å prøve å rulle i gang den kortsluttede bilen. Mannen finner raskt ut at han ikke kan bruke bilen som skateboard, og midt i videoen hører man ham si at «dette er faktisk veldig farlig». Mannen kastes av bilen, tilsynelatende uten store skader. Det samme kan ikke sies om bilen, og mannen oppsummerer ulykken umiddelbart etter den har funnet sted.

– Dette er det dummeste jeg har gjort.

Opplasteren har slettet videoen fra YouTube. Men før videoen ble slettet, ble videoteksten endret til en mer angrende variant.

– Jeg trodde aldri videoen skulle bli så populær, og det var veldig dumt av meg å legge ut denne videoen. Jeg angrer veldig, og innser at min handling var lite gjennomtenkt. Heldigvis ble ingen skadet, heller ikke meg, skriver opplasteren i videoteksten.

Den lokale tv-kanalen forteller at de har prøvd å få tak i mannen i videoen, uten å lykkes med å få svar.