Fra huset så det ut som tåke. Da hun gikk ut av huset, kjente Lene lukta av stein

Hørte et drønn. Så dro Lene Hovland Nesheim ut i båten og så det svære steinraset.

STEINRAS: Et stort steinras gikk i morgentimene søndag i Høyanger i Sogn og Fjordane. Til høyre, mot bunn, ser du autovernet som går langs veien. Foto: Lene Hovland Nesheim
STEINRAS: Et stort steinras gikk i morgentimene søndag i Høyanger i Sogn og Fjordane. Til høyre, mot bunn, ser du autovernet som går langs veien. Foto: Lene Hovland Nesheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Rundt halv åtte søndag morgen gikk det et svært steinras i Høyanger kommune i Sogn og Fjordane. Steinraset har gått over fylkesvei 92 sør for bygda Bjordal, og tok med seg strømledningene i området.

Politiet anslår at det er et sted mellom 50 til 100 meter bredt og cirka 500 meter langt.

De skriver på Twitter at det ikke tyder på at noen er tatt av raset.

Hørte et drønn

Lene Hovland Nesheim bor på Hest like i nærheten der raset gikk. Hun hørte et tydelig drønn da raset gikk, skriver lokalavisa Firda.

- Da tenkte jeg: «jøss, hva er dette for noe?», sier Nesheim til Dagbladet.

Etter bråket sto Nesheim opp. Like etter fikk hun og ektemannen en telefon fra politiet, hvorpå de to tilbød seg å dra ut i båten for å rapportere til politiet om raset.

I båten kom de seg 30 til 50 meter fra raset. Steinrestene fra raset dekker hele veien, men har ikke gått helt ned i fjorden.

- Lukta av stein

I tillegg til å høre raset, så de det som skulle vise seg å være en støvsky. Fra innsiden av huset så det hele ut som morgentåke, forteller Nesheim til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer