Fra i dag er ulvejakta hemmelig

IMSDALEN/ATNA (Dagbladet): Frustrerte ulvejegere mener nå at norsk og internasjonal presse ødelegger for ulvejakta i Østerdalen. Etter tre dagers jakt er ennå ingen ulver felt, noe man mener er pressens feil. Fra i dag av gjøres jakta hemmelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen informasjon om hvor jegerne skal spore og jakte, slippes fra nå av ut til offentligheten. Fortsatt holder et 30-tall pressefolk fra inn- og utland stand i Østerdalen.

- Vi håper vi blir kvitt pressen på denne måten. Vi kan ikke jakte med dette kobbelet av folk rundt oss, sa en tydelig frustrert jaktleder Leonard Mikalsen i Statens naturoppsyn til Dagbladet i går. Mikalsen vil ikke lenger møte pressen og gi informasjon om det som skjer.

Stor aktivitet

På spørsmål fra Dagbladet om ikke offentligheten har krav på en viss informasjon fra jaktlaget om hva som skjer i denne meget kontroversielle saken, svarte Mikalsen et klart nei.

Det pågikk stor aktivitet fra så vel sporere som jegere i reviret til den såkalte Atndals-flokken i går. Det på tross av at Direktoratet for naturforvaltning (DN) søndag ga beskjed om at det inntil videre ikke skal jaktes i dette området. Med dette ønsket DN å bidra til å senke konfliktnivået rundt jakta. Henstillingen fra DN ble satt i sammenheng med at namsretten i dag behandler spørsmålet om jakta kan være ulovlig, slik den viste seg å være i 1999.

Jaktleder Mikalsen bekreftet overfor Dagbladet at hans folk var i aktivitet på begge jaktfelt i går uten at det ble felt ulv.

Stakk av?

Hvorvidt det var jakt man bedrev, eller ren sporing, vil ikke Mikalsen svare på. Etter det Dagbladet får opplyst fra annet hold, var det begge deler.

Ryktene gikk i går hardnakket på at en av ulvene i Imsdals-paret kan ha stukket av og befinner seg på østsida av Glomma. Jaktlaget inne i Imsdalen brukte tida i det gnistrende vinterværet på å drikke kaffe og røyke. Lite ble gjort av sporing. Hvorvidt det er funnet nye spor her i går, vil ikke Mikalsen bekrefte. Han har gitt et samlet jaktlag på 23 mann munnkurv.

TAUSE: To av ulvejegerne i Imsdalen som hadde en forholdsvis rolig dag i det fine vinterværet i går.