Fra jenter til krim Ser noen meg nå?

Han er mest kjent for jenter og sånt, men Jo Nesbø har flere penner: Nå debuterer Di derre-sjefen som krimforfatter, med boka «Flaggermusmannen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er litt foruroligende at jeg ikke har fått refusert to eller tre romaner og så lykkes med den fjerde. Er det sånn at jeg kommer til å plukke den opp om to år og se mange åpenbare feil? undrer Jo Nesbø, som vanligvis konsentrerer seg om tre vers og et refreng.

Han - og hans romanhelt Harry Hole - reiste så langt vekk fra Norge som mulig for å samle stoff til boka og skrive den.

- Romanen ble til mens jeg bodde på forskjellige hoteller i King's Cross-området i Sydney, forteller Nesbø.

Fem debutanter

Han er en av Aschehougs fem debutanter denne høsten. En annen er Eilif Straume, som faktisk dikt-debuterer etter at han er blitt pensjonist. Samlingen heter «Mellomaktsmusikk».

Klaus Hagerup har skrevet fortsettelsen på «Markus og Diana», den heter «Markus og jentene», og handler om hvordan Markus forelsker seg i alle jentene i klassen. Den nyslåtte 60-åringen Arild Nyquist feires med en «greatest hits»-bok, «Så lenge det er ørret er det håp».

Saijonmaa-sauna

«Sauna» heter Arja Saijonmaas bok, og saunaen står da også i sentrum i denne kulturhistoriske skildringen av den finske badstuetradisjonen.

Vera Henriksen er tilbake med den historiske romanen «Stavkjerringa», lagt til 1100-tallet, mens Bengt Calmeyer tar for seg vårt århundre i «Hundreårsromanen. Mennesker» - første bind i en trilogi.

Kim Småge, Arild Rypdal og Tor Torkildsen er alle aktuelle med nye spenningsromaner.