Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Fra: Jostein» var nok. Nå blir det julegaver i Tromsø likevel

Noen som kjenner Aurora med pakke fra Rogaland ?

REKORDOPPKLARING: Juledetektiv Åse Marie Lerfalfd og de andre postnisse har aldri oppklart så mange julegavemysterier som i år. Foto: Håvard Jøstad, Posten Norge.
REKORDOPPKLARING: Juledetektiv Åse Marie Lerfalfd og de andre postnisse har aldri oppklart så mange julegavemysterier som i år. Foto: Håvard Jøstad, Posten Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Postens julegavedetektiver har hatt rekordoppklaring av julepakkemysterier uten adresse i år.

Lille julaften omtalte Dagbladet en eske uten adresse med fire julepakker som lå i den store haugen på detektivnissenes rom på postterminalen på Alnabru.

«Fra: Jostein» sto det på alle. Anders og Carina, Mariell, Miriam og Mikael var tiltenkt pakker til jul. Der stoppet sporene.

Nå har pakkene funnet sine eiere og er på vei fra Oslo til Tromsø.

De rekker ikke fram før mandag 2. januar, men det passer veldig bra. Mottakerne har feiret jul i Sverige og er ikke hjemme før allikevel.

Melding fra venn til broren

- Jeg vet ikke helt hva som har skjedd, men julaften fikk jeg melding fra en venn av min bror, som hadde lest om julepakkene på Dagbladet.no og skjønte ut fra fornavnene hvem det måtte være, sier den glade giver Jostein Ryssdal (57) i Oslo til Dagbladet.

Julaften var postens servicesenter stengt, og Ryssdal fikk først kontakt etter helligdagene. Da var postens detektiver i ferd med å sirkle inn svigerinne Carina og bror Anders og barna - basert på felles adresse med samme navn i postens egne lister.

- Det var litt stress

- Hva var det som skjedde ?

- Jeg er ikke helt sikker, men jeg sendte esken fra Meny Vollebekk i Oslo 16. desember. Jeg betalte porto og fylte ut adressen. Det var litt stress og noen tekniske problemer bak der.

- Jeg vet ikke om adresselappen har løsnet fra esken eller om jeg leverte den løs sammen med esken.Jeg hadde spart på kvitteringen. Nå blir det gaver allikevel, sier Ryssdal til Dagbladet.

FRA JOSTEIN: Nå har pakkene funnet sine eiere i Tromsø. Foto: Posten Norge.
FRA JOSTEIN: Nå har pakkene funnet sine eiere i Tromsø. Foto: Posten Norge. Vis mer

Posten har fire detektivkontorer denne jula: På Alnabru i Oslo, Tromsø, Fauske og Trondheim.

NOEN SOM KJENNER AURORA? Denne adresseløse julebrevpakka kommer fra Korporalstubben, trolig i Hafrsfjord i Rogaland. Foto: Posten Norge.
NOEN SOM KJENNER AURORA? Denne adresseløse julebrevpakka kommer fra Korporalstubben, trolig i Hafrsfjord i Rogaland. Foto: Posten Norge. Vis mer

- Det var flere hundre julegaver uten etternavn og adresser. Nå er det bare seks pakker igjen i Trondheim, åtte i Tromsø og 16 på Alnabru. Og i Fauske har det gått helt fenomenalt. Der har absolutt alle pakkene uten adresse kommet fram, sier juledetektiven på Alnabru, Åse Marie Lerfald, til Dagbladet.

Til: Aurora

Så er det noen titalls julegaver sendt som brevpost som mangler eier på Østlandsterminalen i Lørenskog.

- Er det noen der med lønnlig håp om å komme fram en av de første dagene ?

-.Det er iallefall en pakke som vi tror noen kan hjelpe oss å løse. «Til: Aurora. Fra: Oss i Korporalstubben». Den adressen har vi bare funnet i Hafrsfjord i Rogaland, sier postens juledetektiv.

Brev blir liggende et halvt år og pakker ett år. Så går verdien til veldige formål. Etter forrige jul var det Redd Barna og Norsk Folkehjelp

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!