Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fra kaffebesøk til drapsforsøk

HARSTAD (Dagbladet): Fredagen da den drapstiltalte Bjarkøy-kvinnen etter eget utsagn skal ha forsøkt å ta livet av sin 17 dager gamle sønn, hadde hun besøk av både nær familie og en sykepleier. Ingen merket noe spesielt ved kvinnen. Hun satt stolt i sofaen med barnet på fanget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter kaffebesøket og visitten fra sykepleieren, mens ektemannen var på besøk hos sin onkel, skal den drapstiltalte kvinnen ha forsøkt å ta livet av gutten ved å holde en plastpose over munnen hans.

Da drapsforsøket skjedde, var tiltaltes 12 år gamle datter på rommet sitt i kjelleren. I retten har tiltalte forklart at hun stoppet i siste liten og fikk gutten til å puste igjen.

Merket ingen ting

Ektemannens bror merket ikke noe spesielt ved tiltalte da han var på kaffebesøk. Sammen med familien sin så han da den nyfødte for første og siste gang.

- Hun satt i sofaen og holdt gutten i armene sine. Hun var akkurat som hun pleide å være, sa han i retten.

Sykepleieren som var på visitt har forklart i retten at heller ikke hun oppdaget noe unormalt ved tiltalte.

Førstestatsadvokat Vidar Stensland vil i sin prosedyre bruke disse forklaringene til å så tvil om tiltaltes forklaring.

Statsadvokaten tror ikke på historien om drapsforsøket. Han mener det var to dager seinere at kvinnen presset plastposen mot barnets munn slik at gutten døde.

Lurte familien

På grunn av at kvinnen hadde mistet tre spedbarn tidligere, opprettet helsevesenet på Bjarkøy et eget team som hver dag skulle besøke familien.

Familien fikk beskjed om at den drapstiltalte fembarnsmoren aldri skulle være alene sammen med den nyfødte gutten.

Forklaringen legene ga på dette, var at de ikke ville at hun på ny skulle risikere å finne barnet sitt død i senga.

Men det var ikke sannheten, innrømmet kommunelegen på Bjarkøy, Kåre Thorgersen, da han forklartte seg for retten.

- Vi kunne ikke gi inntrykk av at vi ønsket å holde moren borte fra barnet på grunn av sykehusets mistanke mot henne. Derfor måtte vi gjøre det til en kunstig sak, sa legen.