Det Facebook vet om deg

Fra klokka 18 i kveld får du beskjed om du er rammet av Facebook-skandalen

Facebook skal sende ut melding til sine 2,2 milliarder brukere.

SENDER UT: Facebook sender fra klokka 18.00 i dag informasjon om du er rammet av Cambridge Analytica-skandalen eller ikke. I tillegg vil den gi deg mer kontroll over hvem du deler din Facebook-informasjon med. Foto: REUTERS/Dado Ruvic/NTB Scanpix
SENDER UT: Facebook sender fra klokka 18.00 i dag informasjon om du er rammet av Cambridge Analytica-skandalen eller ikke. I tillegg vil den gi deg mer kontroll over hvem du deler din Facebook-informasjon med. Foto: REUTERS/Dado Ruvic/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Facebook varslet i forrige uke at de fra og med i dag vil varsle brukerne sine om de kan være rammet av Cambridge Analytica-skandalen eller ikke.

Datadelingen fra verdens største sosiale plattform til et firma som har solgt informasjon til blant annet Donald Trumps kampanje, kan ha rammet 87 millioner av Facebooks brukere.

Torsdag ble det kjent at bare 17 nordmenn hadde lastet ned appen. Likevel kan 37 550 norske brukere være rammet.

Fra klokka 18.00

I dag skal du selv få vite om du er en av dem via en melding som skal dukke opp i toppen av nyhetsfeeden din. Det er uklart om alle vil få beskjed samtidig eller om meldingene vil sendes ut i bolker til nettsamfunnets 2,2 milliarder brukere.

Meldingene vil etter alt å dømme se slik ut:

Selv om du ikke er rammet, vil du også få en melding. Det vil Facebook fortelle deg hvilke apper du bruker og informasjonen disse appene har om deg og du vil bli oppfordret til å gå gjennom personverninnstillingene dine.

Har du fått beskjed om at du er rammet av Cambridge Analytica-skandalen eller har delt annen informasjon? Tips Dagbladets journalist her!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer