Stor vekst: Gausdal Landhandleri har vokst seg til en milliardbutikk. Foto: Finansavisen
Stor vekst: Gausdal Landhandleri har vokst seg til en milliardbutikk. Foto: FinansavisenVis mer

Fra krambod til milliardbutikk

Kremmerfaren startet i sin tid et lite landhandleri. 78 år senere håver sønnen Torbjørn Seielstad (65) inn på Norges største frittstående byggevareaktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For 78 år siden startet brødrene Torleif og Asbjørn Seielstad opp Gausdal Landhandleri. Butikken minnet den gangen om en krambod, og solgte diverse varer til lokalbefolkningen, skriver Finansavisen.

På åpningsdagen i 1938 hadde landhandleriet en omsetning på 170 kroner.

I dag er familiebedriften landets største uavhengige byggevareforhandler, med 397 ansatte, 15 byggevarehus og milliardomsetning.

Sønn av Torleif Seielstad, Torbjørn, eier i dag selskapet, sammen med sine to sønner. Han ser tilbake på de siste tiårene, og må si seg fornøyd.

- Jeg er godt fornøyd med det vi har fått til. Det startet med en butikk i en liten bygd i Gudbrandsdalen, og nå har vi nådd milepælen på én milliard, sier Seielstad til Finansavisen.

Vekstvinner

Selv om selskapet må anses som en liten aktør i byggevarebransjen, viste det seg i fjor å være særdeles lønnsomt. I fjor håvet de tre etterkommerne i Seielstad-familien inn totalt 18,1 millioner kroner før skatt.

Det er det beste resultatet siden 2005, og det nest beste resultatet noen gang for byggevareforretningen, ifølge Finansavisen.

Selskapet fikk i fjor milliardomsetning, med 1.026,2 millioner kroner på topplinjen, mot 869 millioner året før. Det gjør Gausdal Landhandleri til den store vekstvinneren i byggevarebransjen i 2015, ifølge tall fra Virke.

Flere økonominyheter:

Advarer mot to aksjer
- Eventyrprisene på laks vil ikke vare