Fra krise til byggestart på Geilo

Utleieplikt og spekulasjonsknekk satte en stopper for leilighets-prosjektet Solsiden. Nå kan det igjen gå mot bygging ved Geilo stasjon.

 Ventet seks år:  Prosjektet Solsiden på Geilo har stått på vent siden 2008. Nå er det snart byggestart. Ill.: Proaktiv Eiendomsmegling/FA
Ventet seks år: Prosjektet Solsiden på Geilo har stått på vent siden 2008. Nå er det snart byggestart. Ill.: Proaktiv Eiendomsmegling/FAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det er veldig nytt, men det har vært bra respons, så det er jo en indikasjon på hvor populært prosjektet er, sa eiendomsmegler Annelene Herland i Herland Eiendom til Kapital etter vinterferien i 2008.

Prosjektet hun snakket om var Solsiden i Geilo sentrum, 250 meter unna togstasjonen. Da var det mottatt reservasjoner for ni av de 26 leilighetene i første byggetrinn.

«Markedet er tregt om dagen?» spurte Kapital videre.

- Ikke slik vi oppfatter det. Det har vært veldig bra og er fortsatt bra, men det tar noe lengre tid. Gode prosjekter selger bra, men med en gang du kommer for høyt i pris eller har en litt ukurant beliggenhet, så er det tyngre, svarte hun.

Opptil 100 leiligheter Om leilighetene var for dyre eller om beliggenheten ikke var kurant nok, vites ikke, men det ble aldri noe av leilighetsprosjektet. Før nå. Etter en grundig gjennomgang og omtegning ble nye Solsiden lansert ved inngangen til sommeren, og nå er seks av de 12 leilighetene i første byggetrinn solgt. I tillegg er to reservert. Om alt går etter planen, starter byggingen i oktober, skriver Finansavisen.

- Fjerde kvartal 2015 er satt som forventet overleveringstidspunkt for første byggetrinn. Vi starter høstferien på Vestlandet neste uke og skal opp dit i helgen. Da forventer vi flere salg, sier eiendomsmegler Lena Leikvoll hos Proaktiv Prosjektmegling i Bergen til avisen.

Hun regner med at andre byggetrinn, som også består av 12 leiligheter, vil komme hakk i hæl. Totalt åpner reguleringen for rundt 100 leiligheter.

- Det er hovedsakelig bergensere som kjøper, men jeg vil tro det kan bli noen fra Østlandet også, sier Leikvoll til Finansavisen.

Flere nyheter Vanvittig etterspørsel etter hytter med utedo
400 sloss om 32 hyttetomter
Pøser ut 400 nye hytter innen 2020