Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politikk

Fra Listhaug til kinesisk gigant

Vidar Brein-Karlsen (37) var Sylvi Listhaugs statssekretær, nå blir han myndighetsdirektør hos gigantselskapet Huawei.

DIREKTØR: Vidar Brein-Karlsen blir ny direktør hos Huawei, her sammen med kona Cecilie Brein-Karlsen som Statssekretær i Finansdepartementet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
DIREKTØR: Vidar Brein-Karlsen blir ny direktør hos Huawei, her sammen med kona Cecilie Brein-Karlsen som Statssekretær i Finansdepartementet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 10 år som sentral justispolitiker og rådgiver, har Sylvi Listhaugs tidligere statssekretær Vidar Brein-Karlsen fått en ny topp-jobb.

37-åringen fra Stamsund i Lofoten begynner etter sommeren som myndighetsdirektør i det kinesiske selskapet i Huawei Technologies Norway.

- Jeg gleder meg, dette blir utrolig spennende, sier Brein-Karlsen til Dagbladet.

Men han får ikke lov til å starte opp i den nye jobben før etter sommeren.

Karantene

- Det første året kan jeg ikke jobbe med forhold som omfatter Justis- eller Samferdselsdepartementet, og underliggende etater. Årsaken er at jeg kommer fra statssekretærstillingen i Justis-, beredskaps- og innvandringsdepartementet, sier Brein-Karlsen.

Huawei har rundt 100 ansatte i Norge. på verdensbasis er det rundt 180.000 i selskapet, og Huawei er representert i over 170 land. I Norge er Huawei først og fremst kjent for nettløsninger og mobiltelefoner.

Lang fartstid

Brein-Karlsen var i fem år juridisk rådgiver for stortingsgruppa til Fremskrittspartiet, og jobbet tett sammen med Per Sandberg, som da var leder av Stortingets justiskomité.

Han har siden Frp kom i regjering i 2013, vært statssekretær for Anders Anundsen, Per-Willy Amundsen og nå sist hos Sylvi Listhaug. Han sluttet som statssekretær da Venstre gikk inn i regjeringen etter årsskiftet.

Brein-Karlsen hadde ansvaret for - og gjennomførte - planene om et norsk fengsel i utlandet. Prosjektet har vært omstridt.

Både opposisjonen og fagforeningene har kritisert at det er brukt penger på å leie et fengsel i Nederland. Kritikerne har ment at det ville være bedre å bruke pengene på bygge nye fengsel i Norge.

- Resultatet av å la personer som er dømt i Norge sone straffen i Norgerhaven fengsel i Nederland, har ført til at vi nå er kvitt soningskøen, sier Brein-Karlsen.

- Stor vekst

Det blir spennende å begynne med noe helt nytt, etter snart 10 år som statssekretær og rådgiver på Stortinget, sier Vidar Brein-Karlsen som er utdannet jurist.

- Vi opplever sterk vekst i Norge, og har lenge lett etter noen som kan styrke og bygge vår kommunikasjonsavdeling i Norge. Vi ser frem til å jobbe med ham, sier administrerende direktør i Huawei Technologies Norway, Lucas Tan.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling