Politikk

Fra Listhaug til kinesisk gigant

Vidar Brein-Karlsen (37) var Sylvi Listhaugs statssekretær, nå blir han myndighetsdirektør hos gigantselskapet Huawei.

DIREKTØR: Vidar Brein-Karlsen blir ny direktør hos Huawei, her sammen med kona Cecilie Brein-Karlsen som Statssekretær i Finansdepartementet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
DIREKTØR: Vidar Brein-Karlsen blir ny direktør hos Huawei, her sammen med kona Cecilie Brein-Karlsen som Statssekretær i Finansdepartementet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter 10 år som sentral justispolitiker og rådgiver, har Sylvi Listhaugs tidligere statssekretær Vidar Brein-Karlsen fått en ny topp-jobb.

37-åringen fra Stamsund i Lofoten begynner etter sommeren som myndighetsdirektør i det kinesiske selskapet i Huawei Technologies Norway.

- Jeg gleder meg, dette blir utrolig spennende, sier Brein-Karlsen til Dagbladet.

Men han får ikke lov til å starte opp i den nye jobben før etter sommeren.

Karantene

- Det første året kan jeg ikke jobbe med forhold som omfatter Justis- eller Samferdselsdepartementet, og underliggende etater. Årsaken er at jeg kommer fra statssekretærstillingen i Justis-, beredskaps- og innvandringsdepartementet, sier Brein-Karlsen.

Huawei har rundt 100 ansatte i Norge. på verdensbasis er det rundt 180.000 i selskapet, og Huawei er representert i over 170 land. I Norge er Huawei først og fremst kjent for nettløsninger og mobiltelefoner.

Lang fartstid

Brein-Karlsen var i fem år juridisk rådgiver for stortingsgruppa til Fremskrittspartiet, og jobbet tett sammen med Per Sandberg, som da var leder av Stortingets justiskomité.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer