Fra mandag går det alltid et tog igjen

Kriseplan fra NSB - lokker pensjonister og gamle lokførere til å kjøre tog igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fra mandag garanterer NSB nytt innhold i gammelt slagord: Det går alltid et tog. Tidligere i dag leverte konsernsjef Einar Enger og hans pendlerutskjelte stab en kriseplan til samferdselsdepartementet for hvordan den hardt prøvede persontrafikken i Oslo-området skal komme på skinner igjen.

Og i kveld har NSB-ledelsen og Norsk Lokomotivmannsforbund undertegnet en ny arbeidsavtale som skal få utdannede lokomotivførere til å fortsette å kjøre tog.

- En ny og mer familievennlig turnus for lokførerne er et viktig punkt i avtalen, sier kommunikasjonssjef Anne Bull i NSB Persontog til Dagbladet.no.  

Dette er de kortsiktige tiltakene NSB har snekret sammen:

- 37 lokomotivførere som nå jobber med noe annet, har lovet å begynne å kjøre tog igjen umiddelbart.

- 5 pensjonerte lokførere (over 62 år) har latt seg overtale til å begynne å jobbe igjen umiddelbart. Vilkår: full lønn for 75 prosent jobb og en ekstra ferieuke.

- 10 svenske lokførere fra NSBs svenske datterselskap Tågkompaniet leies inn til Oslo nå, 20 til kommer i løpet av høsten.

- lokførere fra Hamar, Drammen og Østfold jobber overtid i Oslo.

Fra mandag går det alltid et tog igjen

Betaler utdannelsen

- I løpet av halvannet år vil over 100 nye lokomotivførere være klare. NSB betaler 20 000 i måneden under utdannelse mot to års plikttjeneste i selskapet etterpå.  Departementet var fornøyd med planen som ble presentert, og vår driftsavdeling leter med lupe etter flere lokførere og pensjonister som vil tilbake i vanlig jobb, sier Rygg.

Sjefen sluttet i går 

-Sjefen for NSB Persontog, Rolf Roverud, sluttet i går. Fikk han sparken for dårlig personalrekruttering?

-Nei, så langt fra som det er mulig. Roverud har vært med å snu skuta fra et underskudd på 300-400 millioner kroner til pluss, og har gjort en glimrende jobb for NSB i mange år. Han har vært pendler fra Stavanger til Oslo, og nå har han fått en lederjobb i hjembyen.

- Har kommunikasjonssjefen et godt tips til frustrerte Oslo-pendlere?
- Prøv vår ferske og nesten hemmelige nye sms-tjeneste 2188. Skriv for eksempel nsb ski  oslo hvos du lurer på  når neste tog går fra Ski til Oslo. Send til 2188, og for et par kroner får du kjapt svar om neste tog. Og fra mandag går alle togene slik det står i rutetabellen. Husk mellomrom mellom nsb, avreisested og reisemål!

SLUTT PÅ INNSTILT: I dag har NSBs konsernsjef Einar Enger fortalt samferdelsesdepartementet hvordan det heretter bare skal være konstruktive meldinger på informasjonstavlene.
FRA TOG TIL OLJE: Etter en lang og trøblete periode for persontrafikken i Oslo-området, gikk konserndirekør Rolf Roverud i NSB Persontog av i går. Han fikk ikke sparken, men blir oljesjef i hjembyen Stavanger.
SEND SMS TIL 2188: Da får du alltid vite når neste tog kommer, er tipset fra kommunikasjonsdirektør Anne Rygg i NSB Persontog.