Fra Mexico til Ullersmo

BERGEN (Dagbladet): Bedrageridømte Jarle Holgersen (56), kjent som kong Midas, er tilbake i Norge etter sju år på flukt. Han ble i 1992 dømt til fire og et halvt års fengsel for bedrageri på 12,3 millioner kroner mot 30 klienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jarle Holgersen drev finansformidlingsselskapet Midas A.S. i Bergen. En rekke kunder betalte inn penger i depositum for å få utbetalt store rentefrie millionlån. Pengene som ble innbetalt, forduftet gjennom en filippinskeid bank med navnet Exportfinanzierungsbank i Østerrike.

I Mexico

Under straffesaken i Bergen byrett og Gulating lagmannsrett påstod Holgersen at andre personer blant finansieringskildene måtte ha skyld i at pengene forsvant.

Han skulle ha startet soningen på fire år og og seks måneders fengsel i januar 1993, men valgte i stedet å rømme landet. I nesten sju år har han hatt opphold i solparadiset Ensenada i Mexico. Norge har ikke utleveringsavtale med Mexico, men etter lang tids arbeid fra Økokrim ble han pågrepet tidligere i år. I oktober sa han selv ved en domstol i Mexico at han ønsket utlevering til Norge.

Må sone

- Det har tatt sin tid å hente ham tilbake, men nå må han sone ferdig dommen, sier Økokrimsjef Anstein Gjengedal.

Han prosederte selv saken da den gikk for retten på begynnelsen av 90-tallet.

Holgersen har sittet i varetekt i til sammen et år i Norge og Mexico. Det vil bli trukket fra når han nå skal sone. Han ble plassert på Ullersmo da han ble fulgt hjem til Norge torsdag, men vil søke seg til Bergen landsfengsel for å komme nærmere familien.