Fra milliardær til gjeldsslave: - Aldri vært mer lykkelig enn nå

Dansk eks-milliardær mener milliardlivet er overdrevet.

PÅ BAR BAKKE: Den tidligere forretningsmannen Peter Forcchammer må starte helt på nytt etter å ha blitt slått personlig konkurs. Foto: Linda Kastrup / Berlingske Tidende
PÅ BAR BAKKE: Den tidligere forretningsmannen Peter Forcchammer må starte helt på nytt etter å ha blitt slått personlig konkurs. Foto: Linda Kastrup / Berlingske Tidende Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han var god for over 11 milliarder kroner i 2007. I dag er den danske forretningsmannen Peter Forchhammer personlig konkurs.

Formuen var basert på et forretningsimperium som tok for seg blant annet magasiner, grønn teknologi, banker, PC-spill, reisebyråer og televirksomhet, ifølge den danske avisa BT.

Konkursen skjedde helt plutselig, ifølge ham selv.

Må flytte - Jeg hadde kjøpt meg inn i en rekke virksomheter og plutselig krevde banken penger. Én bank stengte dørene, så var snøraset i gang. Da er du ferdig i løpet av noen timer, sier Forchhammer til avisa.

Kona og en kurator eier hver sin halvdel av villaen, men skylder hele beløpet den er verdt og pengene skal være innbetalt i løpet av et par år.

- Vi skal bo i huset inntil pengene er betalt, sier han, og nå må han si farvel til milliardærtilværelsen.

- Jeg satte inn 10 millioner i firmaet av mine egne penger rett før alt falt sammen. Det er ikke mange som gjør det i en slik situasjon, man velger som regel å trekke seg ut. Det betyr at jeg har 130-140 millioner av mine egne penger i boet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer