PÅ BAR BAKKE: Den tidligere forretningsmannen Peter Forcchammer må starte helt på nytt etter å ha blitt slått personlig konkurs. Foto: Linda Kastrup / Berlingske Tidende
PÅ BAR BAKKE: Den tidligere forretningsmannen Peter Forcchammer må starte helt på nytt etter å ha blitt slått personlig konkurs. Foto: Linda Kastrup / Berlingske TidendeVis mer

Fra milliardær til gjeldsslave: - Aldri vært mer lykkelig enn nå

Dansk eks-milliardær mener milliardlivet er overdrevet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han var god for over 11 milliarder kroner i 2007. I dag er den danske forretningsmannen Peter Forchhammer personlig konkurs.

Formuen var basert på et forretningsimperium som tok for seg blant annet magasiner, grønn teknologi, banker, PC-spill, reisebyråer og televirksomhet, ifølge den danske avisa BT.

Konkursen skjedde helt plutselig, ifølge ham selv.

Må flytte - Jeg hadde kjøpt meg inn i en rekke virksomheter og plutselig krevde banken penger. Én bank stengte dørene, så var snøraset i gang. Da er du ferdig i løpet av noen timer, sier Forchhammer til avisa.

Kona og en kurator eier hver sin halvdel av villaen, men skylder hele beløpet den er verdt og pengene skal være innbetalt i løpet av et par år.

- Vi skal bo i huset inntil pengene er betalt, sier han, og nå må han si farvel til milliardærtilværelsen.

- Jeg satte inn 10 millioner i firmaet av mine egne penger rett før alt falt sammen. Det er ikke mange som gjør det i en slik situasjon, man velger som regel å trekke seg ut. Det betyr at jeg har 130-140 millioner av mine egne penger i boet.

Mer lykkelig uten milliardene Forchhammer er glad for å leve et vanlig liv, og mener han er lykkeligere nå enn før.

- Jeg har tatt turen fra toppen til her jeg er i dag. Jeg har begynt helt forfra, sier han.

Den tidligere forretningsmannen mener han har god samvittighet siden han kjempet til siste slutt og gjorde alt for at det skulle gå bra.

Nå synes han det er morsomt å starte en ny tilværelse.

- Jeg har et utmerket forhold til hverdagslivet. Det har gitt meg et nytt perspektiv og en helt annen glede enn før, sier han.

Milliardliv er overdrevet Med alle milliardene på konto bekymret han seg over hver minste ting han før mente var helt tåpelig.

- Lykken over å være milliardær er vilt overdrevet, mener han.

Likevel hadde eks-milliardæren sine bekymringer da han innså at alt var tapt.

- Da det hele falt sammen og alt var borte, tenkte jeg på om folk vil spytte på meg på gata, om jeg klarte å betale regninger, og hva familien og barna ville si, sier han til BT.