Fra minus 32,2 til pluss 8,0: rekordkald april - men vår i sikte

- Om to uker er snøen borte i Oslo.

KALDESTE PÅ LENGE: Gradestokken spriker med 40 grader bare i løpet av noen dager. Her skiløpere på vei til Spåtind i Nordre Land. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix.
KALDESTE PÅ LENGE: Gradestokken spriker med 40 grader bare i løpet av noen dager. Her skiløpere på vei til Spåtind i Nordre Land. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe står med de kaldeste aprilmålingene i moderne tid i den ene hånden og utsikter om vår i sør i den andre.

Gradestokkens ytterpunkter spriker med 40 grader i løpet av noen dager: fra minus 32,2 på Sandhaug på Hardangervidda natt til søndag 1. april til pluss 8,0 i Oslo tirsdag 10. april.

De to siste påskedagene først:

- I dag har snøværet i nord blitt skjøvet sørover til Sør-Troms og Nordland. Det betyr at faren for snøskred også har forskjøvet seg sørover, sier Alsvik Walløe til Dagbladet.

Her kan du sjekke langtidsvarselet fra yr.no fram til tirsdag 10. april.

Her er det oppdaterte skredfarevarselet varsom.no med sammenhengdende rød farge med tallet 3 og «betydelig» sammenhengende fra Vest-Finnmark ned til Svartisen i Nordland.

Flott påskeslutt i sør

- I fjellet over det meste av Sør-Norge blir det to flotte dager med mye sol og lite vind, selv om dagtemperaturene ikke kommer på pluss mange steder. Det kan være verdt å stå litt lenger i bilkø i morgen ettermiddag og kveld for å utnyttet 2. påskedag til fjells, sier statsmeteorologen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer