- Fra nå av er det et spørsmål om når den ene parten vinner over den andre

Muligheten for å få forhandlet fram en politisk løsning i Syria står svakt, mener eksperter.

KAMPER: Her er to soldater fra Free Syrian Army. Nå sier eksperter at muligheten for å få forhandlet fram en politisk løsning for syria liten. Foto: AFP PHOTO/AHMAD GHARABLI/NTBScanpix
KAMPER: Her er to soldater fra Free Syrian Army. Nå sier eksperter at muligheten for å få forhandlet fram en politisk løsning for syria liten. Foto: AFP PHOTO/AHMAD GHARABLI/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da Annan varslet at han går av som Syria-utsending for FN og Den arabiske liga, var det mange som mistet håpet om at det skulle være mulig å mekle fram en fredelig løsning på borgerkrigen.

- Om ikke det diplomatiske sporet er dødt, er det i alle fall veldig svakt. Vi kan aldri akseptere at det sporet dør - derfor må vi prøve å gjenopplive det, sier Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB.

Den danske Syria-eksperten Søren Schmidt til nyhetsbyrået Ritzau at Syria går mot en stadig mer omfattende og blodig borgerkrig.

- Fra nå av er det et spørsmål om når den ene parten vinner over den andre, tror han.

«Ute av kontroll» Også Helge Lurås ved Senter for Internasjonal og strategisk analyse (SISA) mener utfallet i Syria blir et resultat av krigføringen.

- Nå er det selve krigsdynamikken som bestemmer utviklingen. Regimet i Syria har definitivt vist seg mer robust enn Muammar Gadaffis regime i Libya, og det kan ta tid før Assad mister kontrollen over Damaskus og andre strategisk viktige områder, sier Lurås til NTB.

- Konflikten i Syria er ute av kontroll, og en politisk løsning virker nå umulig. Annan har pekt på at hans mandat ikke var å få Syrias president Bashar al-Assad til å gi opp, men å få i stand forhandlinger mellom partene, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer