<strong>TITTER SEG VAKTSOMT RUNDT:</strong> Men nå skal også paven bruke nettet i sin research. Foto: Max Rossi/AP/Scanpix
TITTER SEG VAKTSOMT RUNDT: Men nå skal også paven bruke nettet i sin research. Foto: Max Rossi/AP/Scanpix Vis mer

Fra nå av skal paven google nyansatte

Korset kryper til nettet etter Holocaust-blemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Pave Benedict XVI innrømmer ifølge CNN at den katolske kirken kan bli flinkere til å bruke internett for å skaffe seg bakgrunnsinformasjon om sine biskoper.

- Jeg har forstått det slik at informasjon på nettet kunne gjort det mulig å ta hånd om dette problemet på et tidligere tidspunkt, heter det i en uttalelse fra paven, der han kommenterer utnevnelsen av biskop og Holocaust-fornekter Richard Williamson.

Paven har tidligere beklaget utnevnelsen av biskop Williamson.

Egentlig suspendert

Biskop Williamson vekket stor oppsikt da han i et intervju med SVT uttalte at «ikke én jøde ble drept i gasskamrene. Det var bare løgner, løgner, løgner.» Nå krever Vatikanet at Williamson tar tydeligere avstand fra Holocaust-fornektelsen.

- Dette holder ikke dersom han vil bli tatt inn i Kirken, sier talsmann Federico Lombardi til Deutsche Welle.

Williamson er egentlig en suspendert katolsk prest, som har blitt utnevnt til biskop av den svært konservative katolske ordenen Society of St. Pius X.

Kritikken kunne vært unngått

Den katolske kirken har fått kritikk fra flere hold etter episoden. Ifølge CNN har både Israel, jødiske ledere i USA, katolske ledere i Tyskland og også forbundekansler Angela Merkel reagert kritisk overfor kirken.

Det kunne vært unngått, medgir paven, hvis han hadde begitt seg ut på nettet et par uker før han nå til sist gjorde.

- Kirken skal bli flinkere til å undersøke denne nyhetskilden, uttaler paven.

<strong>STOR STÅHEI:</strong> Williamson-saken har blitt en hodepine for paven. En hodepine som kunne vært unngått, ifølge paven selv. Foto: Luke MacGregor/REUTERS/Scanpix
STOR STÅHEI: Williamson-saken har blitt en hodepine for paven. En hodepine som kunne vært unngått, ifølge paven selv. Foto: Luke MacGregor/REUTERS/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer