Dag Cappelen:  Tjener gode penger på Klatreverket. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.
Dag Cappelen: Tjener gode penger på Klatreverket. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.Vis mer

Fra nervevrak til millionær

- Jeg var nervevrak da jeg startet, innrømmer Dag Cappelen. Nå har han tjent nesten 30 millioner kroner på fem år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Klatreverket-gründer Dag Cappelen grep sjansen da Villmarkshuset ved Akerselvas bredder måtte gi tapt for byutvikling og byggingen av Dagens Næringslivs nye hovedkontor i 2007.

Våget å satse Oslo trenger en klatrevegg, tenkte Cappelen. Ifølge Finansavisen fikk han vegger og klatregrep rimelig fra Villmarkshuset. Sammen med kamerater og Myrens Eiendom satset han 5,3 millioner kroner, 2,5 millioner fra egen lomme, og satte i gang.

Nervevrak - Jeg var nervevrak da jeg startet. Det skyldes i hovedsak at det var så vanskelig å få folk til å tro på prosjektet. Var det slik at det bare var jeg som tenkte riktig og at alle de andre rundt meg tok feil, forteller Cappelen til Finansavisen.

Tjener millioner Det har vært en lønnsom reise for gründeren. I fjor satt Cappelens to selskaper, det momsfritatte Klatreverket og den momsbelagte Klatresjappa igjen med 8,2 millioner kroner i driftsresultat. Det gir en driftsmargin på pene 39 prosent.

Ifølge Finansavisen har Klatreverket omsatt for 89 millioner kroner de siste fem årene, med et samlet driftsresultat på 28 millioner.

Jakter nye lokaler Nå vandrer han hvileløst rundt i Oslos gater på jakt etter nye lokaler.

- Vi ser etter egnede lokaler i Hovinbyen og på vestkanten, forteller Cappelen.

Han leter etter lokaler med mellom 2.000 og 3.000 kvadratmeter gulvplass og med takhøyde på rundt 15 meter eller høyere og har rundt 20 millioner kroner til nye vegginvesteringer.

Flere økonominyheter De beste og verste mai-aksjene
Søndagens aksjetips
Hegnar: Flyktningebløffen