Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fra øl til vann

Sri Lankas største bryggeri kuttet ut ølet til fordel for vann til flodbølge-rammede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Vanligvis lager Lion-bryggeriet 160.000 flasker øl per dag. Som en følge av tsunamitragedien, som også rammet Sri-Lanka, har bryggeriet nå bestemt seg for å stoppe ølproduksjonen, for i stedet å sørge for reint vann til de mange trengende i området.

I begynnelsen fikk bryggeriet, som særlig er kjent for sin stout, et problem: På grunn av etikettene og fargen på flaskene, så det ut som de fortsatt inneholdt øl.

- Derfor har vi bestilt en mengde blanke flasker, og de er nå underveis, forsikrer en representant for bryggeriet, Naufar Rahim, overfor nyhetsbyrået AP.

I tillegg har det vært nødvendig å tømme ut store mengder øl, for deretter å vaske hele bryggeriet. Så lenge konsernet produserte øl, var pakkeprosessen helt mekanisk. Men for å unngå at flaskene fortsatt blir merket som øl, må vannflaskene pakkes manuelt.

- Til dette pakkearbeidet har vi vært avhengige av alles bidrag. Derfor har til og med sjefene hjulpet til, forteller Naufar Rahim, som tillegger at etterspørselen etter alkohol har sunket kraftig etter katastrofen.

Bare i Sri-Lanka er over 28.000 mennesker døde etter at mer enn en tredjedel av kystlinja ble rammet av flodbølgen andre juledag.

I mange av de rammede områdene er rent drikkevann blitt en mangelvare, og det er stadig frykt for sykdom som følge av at folk må drikke urent vann.

- Det er en flott følelse at vi kan glede folk med det vi produserer, være seg godt øl eller godt vann, avslutter bryggeriets Rahim.

LION: Dette bildet fra 1999 viser en mann som henger opp en reklameplakat for Lion på Sri Lanka. Nå produserer bryggeriet i stedet vann.
VANN: En soldat sorterer drikkevann som er donert av innbyggerne i Colombo. Behovet for reint vann er stort i de flomrammende områdene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media