Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overholder ikke smittevernreglene:

- Fra paradis til helvete

Italienere fortviler over folk som ikke overholder smittevernreglene på flere av landets strender.

FOLKEMASSER: Mange legger turen til den italienske stranda i sommer, til tross for at coronaviruset herjer i verden. Foto: Mirco Toniolo / errebi / agf / shutterstock / NTB scanpix
FOLKEMASSER: Mange legger turen til den italienske stranda i sommer, til tross for at coronaviruset herjer i verden. Foto: Mirco Toniolo / errebi / agf / shutterstock / NTB scanpix Vis mer

Misnøyen brer seg blant italienere imens de kjemper om plass på flere av landets strender. Lokalbefolkningen forteller om frustrasjon, usikkerhet og frykt ettersom strendene fylles til randen av folk. Det skriver britiske The Guardian.

Avisa skriver blant annet at en 20 år gammel kvinne ble slått på en strand i byen Ostia utenfor Roma forrige uke etter å ha bedt en besøkende om å flytte håndkleet sitt for å sikre god avstand mellom dem.

Store folkemasser

Marina Marzari kommer fra Veneto i Italia. Hun var nylig på en strandtur i regionen Marche i Italia. Hun beskriver store og tette folkemasser i området.

- Ingen brukte munnbind og ingen overholdt reglene om avstand, sier hun til The Guardian.

Hun legger til at stranda gikk fra «å være et paradis til å bli et helvete» i løpet av få timer, etter at store folkemasser strømmet til området utover dagen.

Marzari ringte til politiet flere ganger, men ingen skal ha dukket opp for å patruljere på stranda.

- Hvis jeg blir syk som følge av dette, vil jeg saksøke staten.

Lokale regler

Reglene i Italia forbyr flere enn fire personer å samles, og det må holdes en og en halv meters avstand til alle andre enn ens egen husstand. Det er heller ikke tillatt med strandleker i landet.

Noen italienske områder har begynt å innføre lokale lover og regler for å unngå smitte. Myndighetene på Ischia, ei øy utenfor Napoli, bestemte i forrige uke at dem som bryter smittevernreglene ikke får dra på stranda igjen før etter sommeren.

I byen Bordighera i Liguria-provinsen har vakter blitt ansatt for å patruljere strendene. Et liknende tiltak skal også innføres i byen Salerno i regionen Campania.

Smittetallene synker

Coronasmitten har sunket betraktelig i Italia siden landet nådde sin høyeste smittetopp i slutten av mars, og siden begynnelsen av juni har befolkningen i Italia kunnet reise på tvers av regioner i landet.

Til sammen 243 344 smittetilfeller og 34 984 dødsfall har blitt registrert i landet som følge av coronaviruset. Det er med det bare fire land i verden som har registrert flere dødsfall enn Italia, nemlig USA, Brasil, Storbritannia og Mexico.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!