Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fra paven til Bondevik

Yassir Arafat er på rundreise i Europa, og kom i natt til Oslo. I dag treffer han Bondevik, Frafjord Johnson, Kosmo, Jagland og Petersen. Dagbladet.no følger president Arafat!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En halv time over midnatt ankom den palestinske presidenten Gardermoen fra Italia, hvor han blant annet møtte paven og den italienske statsministeren. Han er i Oslo for å ha samtaler med en rekke politiske topper.

Først ut er Kjell Magne Bondevik som skal ha arbeidslunsj med Yasser Arafat klokka 12 i regjeringens representasjonsbolig i Parkveien 45. De møter pressen på samme sted klokka 13, og Dagbladet.no vil være til stede.

En time seinere møter Arafat utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson. Klokka 15 er det stortingspresident Jørgen Kosmos tur, før Arafat møter formann i utenrikskomiteen Thorbjørn Jagland klokka 15.35. Det skjer på Stortinget.

Klokka 17 er det satt av tid til utenriksminister Jan Petersen i VIP-huset på Gardermoen. Det blir en pressekonferanse på samme sted klokka 17.45. Vi bringer deg sitater fra den seansen også.

I likhet ved Yassir Arafats tidligere oslobesøk skal samtalene dreie seg om fredsprosessen i Midt-Østen. Han har vært i Norge flere ganger siden Oslo-avtalen ble undertegnet i 1993, og omtaler byen som stedet der palestinernes håp ble tent.

GAVMILD: I går fikk paven en gave fra Betlehem. Det er ikke kjent om Yassir Arafat har med noe spennende til dagens norske samtalepartnere.
Hele Norges coronakart