Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fra råtassrock til barnebok

Han er mest kjent som råtassrocker i Raga Rockers med tekstlinjer som «Mamma driver hor mens pappa er på kontor». Nå debuterer Michael Krohn (37) som barnebokforfatter med «Slakteren som mistet appetitten».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har hatt den tittelen i huet i årevis. Den var så stilig at jeg bare måtte skrive en bok, forteller Krohn, som har flere barnebøker i ermet.

Ond ungdom

Gjennom sin framtredende rolle i Raga Rockers har han vært en av landets mest markante og suksessfulle rockere. Og profilen kan ikke sies å ha vært spesielt barnevennlig. Tekstene har handlet om forbudte følelser og ond ungdom. Så kan man kanskje forvente at «Slakteren som mistet appetitten» er en hyperrocka barnebok full av banneord og griseprat?

- På ingen måte. Barndom er barndom og ungdom er ungdom. Derfor har jeg laget en ganske streit barnebok. Dessuten er jeg ingen bølle lenger. Skulle jeg vært like rabiat som jeg var for 20 år siden ville det vært for galt, mener Krohn.

Moral

Boka han har skrevet har til og med moral.

- Den sier noe om at for mye av det gode ikke er bra. Slakteren som har vært vant til å spise biff og kalkun hver eneste dag, finner til slutt ut at tørre brødskiver smaker gudommelig , forteller Krohn, som har hatt god hjelp av illustratør Mikael Holmberg.

Michael Krohn har selv en sønn på sju år. Guttungen har fått et eksemplar av boka, men avkommets endelige dom foreligger ennå ikke.