Fra rockefester til jetsettliv

Dette blir noe annet enn festing på Quart-festivalen og Oslos in-steder, Mette-Marit: Nå blir du innlemmet i en av Europas mest eksklusive kretser: De unge jetsetterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De er unge og kongelige. Vakre, glamorøse og scenevante. Og de fester skikkelig når de treffes.

Europas yngre medlemmer av kongehusene vil ta vel imot den blide sørlandsjenta. Kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise er personlig venn med flere av Europas prinser, prinsesser og kongelige slektninger.

Mette-Marit kommer inn i et miljø hvor det er stor lojalitet. De norske kongebarna nyter stor respekt i dette lukkede miljøet, som blir beskrevet som «en stor vennegjeng».

Omtanke

Årsaken til lojaliteten er rett og slett at vennene opplever at de kan stole på hverandre. De er blant likemenn. Vennegjengen viser stor omtanke og beskytter hverandre.

Prinsesse Märtha Louise ser allerede på Mette-Marit som en venninne. De norske kongebarna har i dag god kontakt med de danske prinsene Joachim og Frederik - samt Joachims kone Alexandra . De har også et nært venneforholdet til kronprinsesse Victoria, prinsesse Madeleine og prins Carl Philip i Sverige.

To dronninger?

Det som kjennetegner denne lille kretsen av blått blod, er at de er flinke til å innlemme de helt unge. Når 18-årsdagen passeres, blir de tatt opp i de unges jetsettmiljø. Spesielt prins Frederik er kjent for sine dyre vaner og heftige partyføring.

Mette-Marit kan heretter regne med å bli invitert når de unge kongelige samles et eller annet sted i Europa. Her kan hun blant annet møte kronprins Felipe og hans søstre Christina og Elena fra Spania, prins Laurent av Belgia og Guillemme av Luxembourg .

Felipe av Spania er også kjent som kjæresten til Oslo-jenta Eva Sannum . Felipe var i Oslo for 14 dager siden. Han er en god venn av kronprins Haakon. De to har vært ute på byen sammen i Oslo. Kanskje Mette-Marit og Eva Sannum etter hvert blir gode venninner? I dag bor de bare 300 meter fra hverandre på St. Hanshaugen i Oslo.

Skjulte motiver

For Mette-Marit blir det viktig å velge sine venner med omhu. I dag har hun en håndfull trofaste gutte- og jentevenner. Disse lekker aldri til mediene, og Mette-Marit føler hun kan snakke åpent og fritt.

Etter at hun fredag forlovet seg med Norges tronarving, vil hun i framtida oppleve at folk har forskjellige motiver for å være sammen - og ta kontakt - med henne. Flere personer i kretsen rundt Mette-Marit har advart sørlandsjenta om personer med skjulte motiver.

Mangedobler inntekt

Kronprins Haakon og Mette-Marit mangedobler også inntekten sin når de gifter seg. Hvor mye ekstra inntekt paret får, er foreløpig usikkert.

I forslag til statsbudsjett mener budsjettkameratene at kronprinsen fortjener 150000 kroner i såkalt apanasje. I dag hjelper det lite på den økonomiske situasjonen til samboerparet, som er avhengige av kongens millioner. Ifølge Dagbladets opplysninger er kongens private formue på over 130 millioner kroner. Det er denne potten kongehuset bruker når pengene ikke strekker til.

Det var også fra denne formuen kongen hentet penger for å kjøpe kronprinsen og Mette-Marits nye 220 kvadratmeter store leilighet i Ullevålsveien 67 på Bolteløkka i Oslo.

For Mette-Marit åpner det seg en helt ny verden - også økonomisk - når hun 25. august neste år sier ja til Norges tronarving.

Men i forhold til de andre tronarvingene i Europa tjener ikke Haakon mye penger. Prins Frederik i Danmark har for eksempel hele 5,2 millioner kroner å rutte med.