GRÅERE HELT PÅ TOPPEN: Statsminister Jens Stoltenberg har fått gråere hår etter å ha ledet landet i syv år. Foto: KURT TORGER PEDERSEN/JACQUES HVISTENDAHL
GRÅERE HELT PÅ TOPPEN: Statsminister Jens Stoltenberg har fått gråere hår etter å ha ledet landet i syv år. Foto: KURT TORGER PEDERSEN/JACQUES HVISTENDAHLVis mer

Fra rødgrønt til grått

I Stoltenbergs sju år gamle regjering blir det stadig gråere på toppene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): President Barack Obama trakk fram det grå håret sitt som argument for hvor vanskelig det hadde vært å styre USA de fire siste åra. det gjorde han under et valgmøte i Des Moines i Iowa.

- Jeg har grå hår som beviser det. Det var ikke like grått som nå, da jeg første gang kom til Iowa, sa Obama i talen.

Gråere makt Også den rødgrønne regjeringen har blitt betydelig gråere mens de har sittet med makta.

- Jeg har definitivt blitt gråere på den tida jeg har sittet i regjeringen, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap), statsråd ved Statsministerens kontor, til Dagbladet.

- Tror du det gråere håret har hatt sammenheng med din tid i regjeringen?

EN GRÅ MANN: GRÅERE STATSRÅD: — Jeg har definitivt blitt gråere mens jeg har sittet i regjeringen, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap), statsråd ved Statsministerens kontor, til Dagbladet.
EN GRÅ MANN: GRÅERE STATSRÅD: — Jeg har definitivt blitt gråere mens jeg har sittet i regjeringen, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap), statsråd ved Statsministerens kontor, til Dagbladet. Vis mer

- Først og fremst henger det sammen med at man blir eldre. I tillegg så vil jeg ikke se bort fra at det harde arbeidspresset har noe å si. Men jeg gleder meg over det grå håret så lenge frisøren sier at det er sjarmerende, sier han.

Også miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) skylder på bekymringer og press.

- Regjeringsbekymring, press, tidsklemma og alder får dele skylda, sier Solhjell til Dagbladet.

Gråere på toppen Men Schjøtt-Pedersen er ikke alene om ha blitt betydelig gråere i løpet av sin tid ved makta. Både statsminister Jens Stoltenberg, helseminister Jonas Gahr Støre og næringsminister Trond Giske har blitt betydelig gråere.

INGEN KOMMENTAR: GRÅ HELSE: Helseminister Jonas Gahr Støre hadde i går ikke tid til å kommentere sine grå hår, ifølge Helsedepartementet.
INGEN KOMMENTAR: GRÅ HELSE: Helseminister Jonas Gahr Støre hadde i går ikke tid til å kommentere sine grå hår, ifølge Helsedepartementet. Vis mer

Helseminister Støre hadde i går ikke tid til å kommentere sine grå hår, ifølge Helsedepartementet. Det var heller ikke mulig å få Stoltenberg eller Giske i tale.

Men for et par år siden kom Stoltenberg seinere enn avtalt til God morgen Norge i TV2. Årsaken var at han samme morgen hadde sett et bilde av seg selv på NRK.

- Jeg så noen bilder av meg og Kristin Halvorsen fra 2000, og vi hadde ikke ett grått hår, sa Stoltenberg til TV2, og påpekte en tydelig kontrast mellom da og nå.

- Kontakt min frisør Men å spørre kvinner om de har fått grått hår er ikke alltid like god kutyme. Da Dagbladet likevel valgte å spørre de kvinnelige statsrådene om de hadde fått gråere hår — fikk Dagbladet en advarsel fra justisministeren Grete Faremo (Ap). Hun benektet å ha fått gråere hår i løpet av regjeringstiden, og advarte Dagbladet «mot å spørre kvinner om grånende hår».

BEKYMRING GIR GRÅTT HÅR: - Regjeringsbekymring, press, tidsklemma og alder får dele skylda, sier Bård Vegar Solhjell til Dagbladet.
BEKYMRING GIR GRÅTT HÅR: - Regjeringsbekymring, press, tidsklemma og alder får dele skylda, sier Bård Vegar Solhjell til Dagbladet. Vis mer

«Dagbladet kan være trygge på at jeg jobber som bare rakker'n. For ytterligere kommentarer kan dere forsøke min frisør», skriver barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) i en e-post til Dagbladet.

GRÅ I SKJEGGET: Næringsminister Trond Giske har også blitt gråere i håret.
GRÅ I SKJEGGET: Næringsminister Trond Giske har også blitt gråere i håret. Vis mer