Fra rømlingbrud til gressenke

Slik betaler Jennifer for å ha stukket fra bryllupet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En flokk av fotografer og journalister omringet Jennifer Wilbanks da hun i dag utførte samfunnstjenesten i all offentlighet. Hun må jobbe 120 timer fordi hun løy til politiet da hun forsvant fire dager før bryllupet i april. I stedet for å innrømme kalde bryllupsføtter, la hun skylden på voldtekt og kidnapping.

- Jeg har det bra, svarte hun på spørsmål fra journalistene da gressklipperen kvaltes i høyt gress.

Må betale for aksjon

I en oransje kommunevest og caps med budskapet «Livet er godt» klippet hun plenen utenfor et offentlig bygg i Georgia, skriver nyhetsbyrået AP. Ifølge journalister på stedet virket hun glad for å være i gang med samfunnstjenesten som hun etter dagens dyst har fullført 24 timer av.

I tillegg ble den 32-årige sykepleieren dømt til å betale sheriffen 16 000 kroner for leiteinnsatsen. Flere hundre politifolk og frivillige lette i tre dager etter at hun forsvant uten et spor. Byen Duluth der hun og forloveden John Mason bodde, brukte 275 000 kroner på aksjonen, og har fått tilbake 85 000 av disse.

Blir likevel brud

- Men nå må jeg komme i gang igjen med arbeidet. Ellers får jeg trøbbel, sa rømlingbruden før hun dro i gang gressklipperen.

Kvinnen som har fått psykologisk oppfølging den siste tida, har tidligere forklart at bryllupet ga henne kalde føtter. Hun er en perfeksjonist, og fryktet at det ikke ville leve opp til forventningene.

John Mason har ikke trukket seg og det skal fortsatt bli bryllup, men paret har ennå ikke satt en dato.

• Mer om Jennifer Wilbanks

<B>BRUD PÅ GRESS: Som del av samfunnstjenesten må Jennifer Wilbanks vaske biler og kontorer, plukke søppel - og som her klippe gress.
<B>VERDENSKJENT RØMLINGBRUD: Først fulgte amerikanerne leteaksjonen, så den overraskende oppklaringen. 32-åringen har solgt rettighetene til et filmselskap.
DØMT I RETTEN: Jennifer ble i juni dømt til samfunnstjeneste, bot og prøvetid.
<B>VIL FORTSATT GIFTE SEG: John Mason feiret foran hjemmet i Duluth i Geogia da nyheten kom 30. april om at hans forlovede var i live.