Fra samaritan til bøddel

Carl I. Hagen kan ha begått en alvorlig tabbe som kan true sentralstyrets omfattende eksklusjon og suspensjonsprosess. For ett år siden meldte Hagen seg inhabil da en Oslo-eksklusjon skulle behandles. Denne gangen står han bak og leder prosessen mot Dag Danielsen og co.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette vil være et av de viktigste kortene Dag Danielsen, Einar Lonstad og resten av de utstøtte har å slå i bordet med i sin kamp mot sentralstyrevedtaket. Forholdet vurderes også brukt ved et eventuelt søksmål mot partiet. Danielsen-fløyen i Oslo mener Carl I. Hagen står for en grov og uakseptabel forskjellsbehandling.

Etter kommunevalget i 1999 ble Oslo-politiker Henning Holstad foreslått ekskludert av et bredt flertall i Oslo Frp. Årsaken var at Holstad ved flere anledninger før kommunevalget oppfordret Frp's velgere om å stryke en lang rekke kjente Frp-kandidater på lista, blant andre førstemann på lista, Einar Lonstad.

Da denne saken kom til behandling i sentralstyret, var det ikke bare Hagen, men alle Oslo-representantene som avsto fra å behandle saken.

- På grunn av inhabilitet deltok ingen av de tre i saksbehandlingen eller styrebehandlingen, sier Oslos fylkessekretær Knut Gunnar Larsen.

På bakgrunn av dette skulle man tro at Hagen, Jensen og Ytterhorn også denne gangen ville avstå fra styrebehandling, og heller slippe til varamedlemmene. Men det stikk motsatte ser ut til å ha skjedd.