Kronprinsesse Mette-Marit fyller 45 år i helga

Fra sjenert til engasjert: - En vanvittig reise

I dag fyller kronprinsesse Mette-Marit 45 år. Slik er hennes forvandling.

BURSDAG: På søndag fyller kronprinsesse Mette-Marit 45 år. Kongehusekspert Caroline Vagle mener kronprinsessen er engasjert, men samtidig et menneske oppi det hele. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
BURSDAG: På søndag fyller kronprinsesse Mette-Marit 45 år. Kongehusekspert Caroline Vagle mener kronprinsessen er engasjert, men samtidig et menneske oppi det hele. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag 19. august fyller kronprinsesse Mette-Marit 45 år. Den skal feires privat, opplyser assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen til NTB.

- Hun har selv fortalt at bursdager i huset markeres med gaver og kake på sengen, og at gavene hun får av ektemannen ofte er av det praktiske slaget, som for eksempel sykkel og telt, sier kongehusekspert Caroline Vagle fra Se og Hør.

Omtalt fortid

Kronprinsesse Mette-Marit har blomstret siden hun inntok sin rolle i kongehuset for nesten 20 år siden.

Dagen det ble kjent at sjenerte Mette-Marit Tjessem Høiby fra Kristiansand var kronprins Haakons nye flamme, er en dag mange husker.

Mette-Marit har aldri vært omtalt i norske medier så mye som i 2001. Et følelsesladd og folkelig-kongelig bryllup fant sted i Oslo Domkirke 25. august.

Dager før bryllupet fortalte kronprinsessen offentlig om sin mye omtalte fortid som hun selv har beskrevet som «utsvevende».

Etter hennes offentlige uttalelser om ungdomsopprøret var dommen i en rekke av landets aviser, deriblant Dagbladet, Dagsavisen og Vårt Land, at hun måtte tilgis og at det sto respekt av hennes oppgjør med fortiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer