Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fra skip til sport

I løpet av de siste året har Olav Nils Sunde investert over en halv milliard kroner i helt andre næringer enn shipping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For et år siden kjøpte han motekleskjeden Voice for 300 millioner kroner. Nå i høst har han kjøpt opp 28 prosent av sportsskjeden Gresvig for 220 millioner. Økonomidirektør Pål Rasmussen i ONS Invest, som er Sundes investeringsselskap, sa nylig at ytterligere oppkjøp i Gresvig kunne bli aktuelt.

Den største nye investeringen gjør Sunde likevel gjennom Norges største fergecruiserederi Color Line, der han er eneeier. Det nye skipet M/S Color Fantasy, med plass for 2 750 passasjerer og konferansesal til 600, har kostet 2,5 milliarder. Jomfruturen skjer fra Oslo den 10. desember. Color Line har samlet ni skip i drift.

Sunde eier også shippingselskapet Alcam.

Olav Nils Sunde hadde i fjor i følge ligningen en nettoinntekt på 11,6 millioner kroner og betalte 6,8 millioner i skatt. I følbet bladet Kapital, som påberoper seg i presentere listen over reell rikdom en gang å ret, er Sunde norges 10 rikeste mann, med en formue på 4,35 milliarder kroner. Color Line alene tjener i flge Kapital en million kroner - hver dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media