Ferdig på Stortinget : Karl Eirik Schjøtt-Pedersen vil veldig gjerne jobbe i næringslivet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Ferdig på Stortinget : Karl Eirik Schjøtt-Pedersen vil veldig gjerne jobbe i næringslivet. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Fra Stortinget til næringslivet

- Nå vil jeg gjøre noe helt annet, sier Ap-politikeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar): Ap er ute av regjering, og tidligere statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen stilte ikke til gjenvalg i Stortinget.

- Det betyr at jeg skal gjøre noe annet enn det jeg har gjort så langt. Nå vil jeg gjøre noe helt annet. Jeg har vært i Storting, regjering og offentlig sektor i 28 år, og kan veldig godt tenke meg å gjøre noe i næringslivet, sier Schjøtt-Pedersen til Hegnar.no.

Bred erfaring Gjennom arbeidet han har gjort i regjeringssystemet, har han fått lede store prosjekter og mange mennesker.

- Jeg håper nå å kunne ta med meg den erfaringen inn i en framtidig aktivitet. Hva det blir, vet jeg ikke så lang. Jeg kommer til å bruke litt tid på å bestemme meg, sier Schjøtt-Pedersen.

- Så nå er det næringslivet som lokker?

- Det er i hvert fall en av de tingene jeg hadde syntes ville vært spennende. Hva det blir, får vi komme tilbake til. Men det ville vært spennende å gjøre noe annet og nytt i forhold til det jeg har gjort før, og samtidig ta med meg erfaringen jeg har fått med å lede så mange store prosjekter tidligere.

Ingen planer om First House - Du vil ikke som en rekke andre tidligere politikere har gjort, ta turen til rådgivnings- og kommunikasjonsselskapet First House?

- Jeg har ingen planer om det. Jeg kan veldig godt tenke meg å være i en mer utøvende næringsvirksomhet. Men som sagt hva det blir til slutt, er altfor tidlig å si noe om. Jeg vil bruke litt tid på å finne ut av det, avslutter Schjøtt-Pedersen til Hegnar.no.

I begynnelsen av oktober ble det klart at Haakon Dagestad, som har vært stabssjef og pressesjef for Erna Solberg de siste tre årene, blir en sentral rådgiver i First House sin avdeling for politikk og samfunn.

Bjarne Håkon Hanssen, Jan-Erik Larsen, Ketil Lindseth, har alle gått fra Stortinget til First House. Nylig gjorde Frp-politiker Sylvi Listhaug det motsatte, da hun gikk fra jobben som seniorrådgiver i rådgivnings- og kommunikasjonsselskapet til landbruks- og matminister i Erna Solbergs regjering.

Flere nyheter Lundteigen: - Har Listhaug jobbet for Rema?
SV vil ha åpenhet om kundelister
Erna Solbergs pressesjef til First House