Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brått synker de vårlige temperaturene:

Fra vår til vinter på ett døgn

Fra 20 grader og sol på mandag til 2 grader og snø på onsdag. 

SNØ: Natt til onsdag kan nedbøren som er ventet komme som snø Østafjells.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SNØ: Natt til onsdag kan nedbøren som er ventet komme som snø Østafjells. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Østafjells synker temperaturene kraftig i dagene framover. Det går brått fra skikkelig vårstemning med 20 grader og sol, til 2 grader og mulighet for å våkne til nysnø på onsdag.

- Det er mulighet for lett snø i natt og i morgen tidlig. Dette gjelder typisk indre strøk, men mulighetene er også tilstede i Oslo, sier Kristian Gislefoss, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Værforholdene i mars og april kan, som vi får erfart nå, være svært varierende.

Både Telemark og Hedmark satte nye varmerekorder for mars måned på søndag, med over 20 grader.

- Den ene dagen er det 20 grader og et par dager senere er det snø i lufta, sier meteorologen.

De siste dagene har Østafjells ligget gunstig til, med fønvind og milde luftmasser. Nå snur vinden over til mer nordlig retning, med kalde luftmasser. Det gjør at nedbøren som er ventet onsdag, torsdag og fredag, kan bli hvit.

Langs kysten vil nedbøren komme som regn.

Våren kommer tilbake

Blir ikke slik: Slik så det ut i Oslo forrige søndag da sol-folket koste seg i tjue grader og sol. Her er noen bilder fra Dagbladet-lesere søndag 26. mars. Video: Dagbladet Vis mer Vis mer

Det er ikke snakk om store mengder snø, kanskje én eller to centimeter, og Gislefoss forsikrer om at de vårlige temperaturene kommer tilbake til helga.

- Det blir småkjølig særlig på torsdag, men så stiger det igjen til helga. Da vil det nok komme opp mot ti grader, men jeg tviler på at vi får se 20-tallet igjen, sier han.

Våren fikk vist seg sikkelig med vårlige temperaturer både søndag, mandag og tirsdag.

- Det er mer uvanlig enn vanlig med 20 grader i mars. Det skjer veldig sjeldent, sier meteorologen, som legger til at temperaturene vil stige igjen fra fredag av.

- Da kommer vi inn i en mer stabil periode igjen, uten nedbør Østafjells - så da er vi tilbake til våren, sier Gislefoss.

Tirsdag er det rundt ti grader i lufta, onsdag synker den mot sju og torsdag vil gradestokken være nede i to til tre grader.

- Det er minusgradene på nattestid som gjør at nedbøren kan komme som snø på natta og morgenen, sier han.

- Mye ustabilt

FÅR VI SE DETTE IGJEN?: Turister på taket av Operaen i Bjørvika i Oslo under et kraftige snøvær i slutten av februar.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FÅR VI SE DETTE IGJEN?: Turister på taket av Operaen i Bjørvika i Oslo under et kraftige snøvær i slutten av februar. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Snøbygene i nord ser ut til å fortsette de neste dagene, med en pause på fredag og lørdag, så fortsetter det søndag.

- Kommende døgn kan det bli 20 centimeter snø i nord, sier Gislefoss.

I Midt-Norge er det varierende vær om dagen, med bygevær tirsdag og bedre på onsdag. Temperaturene vil stige mot helga til rundt syv grader.

- For vestlendingene sin del blir det mye ustabilt vær framover, med temperaturer mellom åtte og ti grader, melder meteorologen.

Nordlys langt sør

På Twitter skriver Meteorologisk institutt at nordlys kunne beskues flere steder langt sør natt til tirsdag. Blant annet i Trysil ble nordlyset fanget på kamera.

- Det er ikke hver dag man kan se nordlys så langt sør. Da må det være riktige forhold, og det var det nå, sier Gislefoss.

Han legger til at det ikke vil være tilsvarende aktivitet å se på himmelen i dagene som kommer, da det vil skye til på natta.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media