Johannes Høsflot Klæbo i retten

Fra VM-konge til rettssalen. Slik blir saken mot Klæbo

Skistjerna Johannes Høsflot Klæbo må onsdag møte i Sør-Trøndelag tingrett etter trafikkulykken på Byåsen i desember.

RISIKERER BOT OG FENGSEL: Politiet har lagt ned påstand om betinget fengselsstraff og bot for Johannes Høsflot Klæbo (22). Onsdag stiller han til rettsmøte i Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RISIKERER BOT OG FENGSEL: Politiet har lagt ned påstand om betinget fengselsstraff og bot for Johannes Høsflot Klæbo (22). Onsdag stiller han til rettsmøte i Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Johannes Høsflot Klæbo (22) må onsdag klokka 09.00 møte i Sør-Trøndelag tingrett, siktet for uaktsom kjøring som førte til personskade.

Det var 12. desember i fjor Klæbo kjørte inn i en bil bakfra på vei ut av en rundkjøring på Byåsen i Trondheim. Bilen Klæbo kjørte inn i hadde stoppet for en fotgjenger og ble skjøvet framover i sammenstøtet. Da traff den en 12 år gammel jente som var på vei over veien. Hun fikk lettere personskader.

En av passasjerene i bilen Klæbo traff, fikk imidlertid flere brudd i ryggen i påkjørselen og ble sykemeldt i seks uker, heter det i siktelsen mot langrennsstjerna.

Han vant nettopp tre VM-gull, seinest på stafetten fredag. Bare fem dager etter må han altså møte i retten etter å ha blitt kongen av Seefeld-VM. Førstkommende søndag skal han også delta i femmila i Holmenkollen.

Betinget fengsel

Politiet i Trøndelag har lagt ned påstand om en kortvarig betinget fengselsstraff - noe som betyr at han ikke må sone i fengsel. I tillegg har politiet lagt ned påstand om at Klæbo må bli ilagt bot.

- Vi har lagt ned vår påstand og sendt straffeforslag til retten, som går ut på kortvarig betinget fengselsstraff og bot. Jeg ønsker ikke å gi ut detaljene på dette, sier politiadvokat Jannicke Evjen Olsen i Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer