Fra Vossa Jazz til Vossa hva?

I ekkoet av palmehelgas Vossa Jazz, en tre døgns musikkfest med publikumsrekord, nynner spørsmålet: Hvor beveger denne festivalen seg nå? Mot eller vekk fra jazzen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trekk publikumsfavoritter som Odd Børretzen/Lars Martin Myhre, Mari Boine, Kari Bremnes - som sammen med bandet sitt gjennomførte en solid konsertpremiere for «Månestein»-repertoaret - og folkemusikkinnslagene ut av festivalprogrammet, og du sitter igjen med en jazzbeholdning som er kvalitativt god, men volummessig beskjeden. Legger du jazztradisjonalistiske renhetslover til grunn for ytterligere vekksiling av såkalt «jazzbeslektet musikk», sitter Vossa Jazz 97 igjen med én konsert og en håndfull klubber med jazz, av et festivalprogram på 39 arrangementer.

Vossa Jazz 97 har i sterkere grad enn noen annen norsk jazzfestival, den av mange utskjelte Molde 96 inkludert, fortont seg som et møtested for musikkformer, og om noen fikk dominere, var det folkemusikken. Resultat: publikumsrekord og forhåpentligvis den kjærkomne klangen av 300000 kroner i en festivalkasse herjet av stor akkumulert gjeld.

Kvalitet

Dersom Vossa Jazz-arrangørene velger å fortsette på årets kurs - og hvorfor skulle de ikke - vil diskusjonen om bruk av ordet «jazz» i navnet og i støttesøknadene blusse opp, både blant publikum og de bevilgende myndigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer