Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fradømt stereo'n

Naboene til Hans Jakob Strai (49) jubler etter at Agder lagmannsrett har fradømt ham stereoanlegget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): -  I perioder har det vært helt vilt. Naboens musikk har dundret tvers gjennom veggene. Ei natt jeg var på do, var det som om Freddie Mercury sto i naborommet og sang for full hals, sier Petter Halvorsen til Dagbladet.

Stille grend

Han bor på den andre siden av Fullriggerveien i Kilsund i Aust-Agder. Halvorsen poengterer at naboen har svært god musikksmak - problemet er at han spiller så innmari høyt. Gjerne hele natta.

-  Det har vært så ille at vi knapt har fått blund på øynene. Barna våre på 11 og 15 år har mer enn én gang kommet søvndrukne på skolen. Skulle han fortsatt, måtte huset hans blitt lydisolert, sier Halvorsen.

Nå ser det ut som problemet er løst. Det store stereoanlegget til 60 000 kroner er beslaglagt.

I første omgang ga ikke naboen seg og kjøpte i sommer et nytt anlegg. Da politiet rykket ut og tok med seg også dette anlegget, hadde ikke den uføretrygdede mannen råd til å kjøpe et tredje anlegg.

-  Ja, i høst har vi hatt det vidunderlig stille, forteller Halvorsen.

-  Kan ikke leve uten

Hans Jakob Strai er bortreist, trolig i Syden. Det har derfor ikke lyktes Dagbladet å få hans kommentar.

Da saken hans i vår var oppe i tingretten, ble han ilagt 12 000 kroner i bot, men fikk beholde anlegget. Da sa 49-åringen at han var kjempelykkelig:

-  Jeg kan ikke leve uten rockemusikken min, sa han.

Nå har både jubelen og musikken forstummet.

MISTER ANLEGGET: Hans Jakob Strai ble i vår ilagt 12 000 kroner i bot, men fikk beholde anlegget. Nå må han kvitte seg med 60 000-kronersanlegget som har holdt naboene våkne nattestid.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media