Frafaller punkter og senker beløpene i SOS-tiltalene

Politiet fortsetter sin sluttprosedyre i Haugaland tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAUGESUND (Dagbladet): Politiet fortsatte i dag sin sluttprosedyre i Haugaland tingrett, der åtte tidligere ledere og ansatte i SOS Rasisme står tiltalt for grove bedragerier mot tre ulike støttegivere.

Organisasjonen SOS Rasisme ble dømt to ganger for medlemsjuks og til å tilbakebetale over 16 millioner kroner, etter sivile søksmål i 2011 og 2012. Organisasjonen ble senere slått konkurs.

Politiet valgte deretter å tiltale flere tidligere ledere og ansatte for grove bedragerier. Rettssaken har pågått siden januar i år og er nå i sin sluttfase. I går startet politiet sin sluttprosedyre med å kutte i de omfattende tiltalepostene.

I dag fortsatte politiet med å moderere tiltalen, både i antallet poster og størrelsen på de påståtte bedrageriene og forsøk på bedragerier som de ber retten ta stilling til.

For den hovedtiltalte tidligere daglig leder Kjell Gunnar Larsen og fire av de andre tiltalte, blant dem tidligere ansatt Henrik Ormåsen, tidligere leder Anne Elisabeth Hansen og tidligere ansatt Bjarne Stokke, betyr dette at de nå bare er tiltalt for bedrageri av 3,6 millioner kroner, skriver Haugesund avis.

Politiet frafalt også to av sju tilfeller av dokumentforfalsk mot Larsen og tidligere leder Trond Thorbjørnsen. Videre har politiet også frafalt et tilfelle av bounndragelse mot tidligere tillitsvalgt Jan Erik Skretteberg, samt ett av fire tilfeller av bedrageri.