Frafaller sentral anklage mot Tiedemanns

Den kreftsyke Robert Lunds advokat Edmund Asbøll frafalt en sentral anklage mot Tiedemanns Tobaksfabrik da han i dag avsluttet sin prosedyre i rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tobakksprodusenten blir ikke lenger beskyldt for å ha holdt tilbake viktig helseinformasjon overfor nordmenn på 50-tallet, melder NRK.

Advokat Harald Hjort, som representerer Tiedemanns Tobaksfabrik, er overrasket over at det skjer på sakens siste dag. Han mener årsaken er at Asbøll ikke har klart å bevise antydningene i en NOU-rapport om at Tiedemanns har visst mer om helseskadene enn det offentlige helsevesenet.

- Utredningen som er lagt fram bærer preg av spekulasjoner i mange retninger, og bevisførselen i retten har ikke på noe punkt klart å bringe disse spekulasjonene over i bevis, sier Hjort til NRK.

Asbøll avviser dette og sier punktet er frafalt fordi det ikke har betydning for Robert Lunds sak. Han mener Tiedemanns Tobaksfabrik har et objektivt erstatningsansvar selv om de ikke visste noe om sammenhengen mellom røyking og lungekreft på begynnelsen av 1950-tallet. Asbøll legger vekt på at Lund var avhengig av tobakk rundt 1954-1955, og at han tilhører en del av befolkningen som ikke klarer å slutte.

(NTB)