- Frafallet i videregående er alarmerende

Høyre-utvalg skal undersøke hva som skjer i overgangen fra ungdomsskole til videregående.

UNGE SLITER: - Mange unge sliter, og det handler kanskje mye om at de føler de ikke lykkes på skolen. Det må vi gjøre noe med, sier Kristin Vinje (H)  til Dagbladet. Foto: Heiko Junge / Scanpix
UNGE SLITER: - Mange unge sliter, og det handler kanskje mye om at de føler de ikke lykkes på skolen. Det må vi gjøre noe med, sier Kristin Vinje (H) til Dagbladet. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Frafall i videregående skole er alarmerende, og vi må se nærmere på overgangen fra grunnskole til videregående skole, mener Høyres stortingspolitiker Kristin Vinje, som fram til 2013 var finansbyråd i Oslo.

I dag leste hun i Dagbladet om den ferske LO-rapporten «Jeg vil jo ikke bare sitte her. Jeg vil ut og leve!», skrevet av psykologspesialist Line Indrevoll Stänicke.

Kritisk fase Ifølge Stänicke er spesielt overgangen fra ungdomsskolen til videregående en kritisk fase.

- Det er jeg veldig enig i. Det er veldig viktig å finne gode tiltak for å komme dette i møte. Mange unge sliter, og det handler kanskje mye om at de føler de ikke lykkes på skolen. Det må vi gjøre noe med, sier Kristin Vinje til Dagbladet.

Akkurat hva som bør gjøres, er et viktig tema for et nyopprettet Høyre-utvalg som Kristin Vinje leder, «Kunnskap for alle», og som hadde sitt første møte i forrige uke.

Hun sier likevel at mange føler seg presset til å velge en mer teoretisk retning enn de egentlig har lyst til, og at dette er en av de tingene som det bør gjøres noe med.

- Ikke obligatorisk Vinje mener at det bør bli lettere å skifte fra en studieretning fra en annen, når noen oppdager at de har valgt feil. Dessuten mener hun at elevene på yrkesfag bør komme tidligere ut i praksis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer