Frafjord Johnson: Folkehjelpa skal rydde opp

Den kritiske rapporten om Norsk Folkehjelps arbeid i Sør-Sudan er en av grunnene til at utviklings- og menneskerettsminister Hilde Frafjord Johnson nå er på reise i Kenya og Sudan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det brekrefter statsråden overfor NRKs Dagsnytt Atten. Statsråden vil se nærmere på prosjekter som Kirkens Nødhjelp og Norsk Folkehjelp driver i Sør-Sudan. - Der har Kirkens Nødhjelp fått bedre karakter, men vi vil se på begge deler, sier hun på telefon

fra Kenya.

Frafjord Johnson sier også at Utenriksdepartementet har kritisert den norske Sudan-bistanden for å mangle en strategi. - Vi ønsker å komme hjem med egne vurderinger og på grunnlag av dette være med på å utvikle en strategi, sier hun.

Frafjord Johnson sier at kritikken i rapporten som går på manglende prosjektstyring og problemer med administrasjonen i Norsk Folkehjelp, skal ryddes opp i.

- Vi har bedt Norsk Folkehjelp rydde opp i dette. Det har de sagt de skal gjøre, og de er i ferd med å gjøre det såvidt jeg erfarer.

Norsk Folkehjelp beskyldes i rapporten og av regimet i Sudan for å ha tatt parti for SPLA-geriljen gjennom hjelpearbeidet.

- Vi har kontakt med begge sider. Jeg var nylig i Khartoum og tok opp med regimet bl.a. lidelsen som krigen påfører sivilbefolkningen. Det samme tok jeg opp med representanter for SPLA i Nairobi mandag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer