Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fraktet 30 passasjerer på «hjemmelaget flåte»

Politiet etterforsker ferjeulykke.

GIKK RUNDT: En liten kabelferje gikk rundt ved havna utenfor øya Fedje nord for Bergen i kveld. Nærmere 30 mennesker skal ha vært ombord da ulykken inntraff. MMS-foto: Jan Erling Borge
GIKK RUNDT: En liten kabelferje gikk rundt ved havna utenfor øya Fedje nord for Bergen i kveld. Nærmere 30 mennesker skal ha vært ombord da ulykken inntraff. MMS-foto: Jan Erling Borge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En kabelferje gikk i 2315-tida i går kveld rundt ved havna utenfor øya Fedje, nord for Bergen.

Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyste rundt midnatt til Dagbladet at ingen var meldt skadd etter ulykken, og at alle de omkring 30 involverte var på land.

Etterforskes
Operasjonsleder Oddvar Nordfonn ved Hordaland politidistrikt opplyser til Dagbladet i 01-tida at båten som veltet knapt nok kan kalles en ferje.

- Som gammel sjømann vil jeg si at dette var en hjemmelaget flåte, som går langs en taukabel, sier Nordfonn til Dagbladet.

Operasjonslederen har ingen ingen informasjon om passasjerene var beruset, eller hvor mange flåta var sertifisert til å frakte - eller om den var sertifisert til å frakte noen i det hele tatt.

- Dette vil vi etterforske utover natta, sier Nordfonn til Dagbladet.

Ingen savnet
Båten frakter folk over bukta ved Fedje. Nordhordland Seilforening arrangerte lørdag regattaen Høststormen fra Herdla til Fedje, og operasjonslederen opplyser at passasjerene trolig var deltagere i regattaen.

- Vi har samlet alle mannskapet på alle de 34 båtene som var med i regattaen. Ingen savner noen, men vi tar alle forbehold, sier Nordfonn til Dagbladet.

Ingen er alvorlig skadd, men det skal være enkelte skrubbsår. Det er ikke meldt om frostskader som følge av opphold i det kalde vannet.

- Passasjerene ble raskt tatt opp av andre båter. Sivilbefolkningen har gjort kjempejobb, skryter operasjonslederen.

Han opplyser at dykkere er i sjøen og sjekker under ferja, og at det er et Sea King-helikopter med varmesøkende kamera, tre redningsskøyter, en luftambulanse og en losbåt fra Fedje på stedet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media